Hem > Vänersborgs kommun > Elevhälsan och uppföljning

Elevhälsan och uppföljning

img13

Jag glömde en sak i min senaste blogg.. Skyll inte på politikerna . Det handlade ju om elevhälsan, och deras arbete. Det är sällan jag blivit imponerad av någon moderat, förutom Carl Bildt men i hans fall handlar beundran från min sida att det finns ingen svensk politiker som är så skicklig att skaka av sig, få varje massmedial attack mot sig att verka som en flugskit. Den ene politikern efter den andre oavsett politisk tillhörighet körs i bott och trampas sönder så fort media hittat nått på dom, allt ifrån snattat smågodis, köpt chokladbitar med sitt politiska kontokort eller haft en fru som haft lite rörigt med ekonomin och även gjort avdrag för sånt som man fått uppgift om att det är ok att göra eller de som inte betalt sin TV licens.. Men Carl Bildt han kan göra precis vad som helst å då klart mycket grövre saker än att snatta smågodis och skita i Tv licensen, å klara sig ur det med en axelryckning.. (jag impas av hans skicklighet som politiker, inte av hans saker han gjort eller hans åsikter).

Men nu va det inte Carl Bildt som var med på utbildningsdagarna utan den lokala Vänersborgs moderaten Henrik Josten.. Och det var han som va den Moderat jag imponerades av vid ett tillfälle.

Jag önskar jag hade frågat det själv, för det var en genial fråga till elevhälsan (Fast å andra sidan trodde jag nog att det var en självklarhet, men ack vad jag bedrog mig). ”Under årens lopp har det gjorts utredningar på utredningar, det finns hyllmeter med utredningar på barn som haft problem”  ”Gör elevhälsan någon uppföljning på dessa utredningar?” ”För det måste ju finnas massor att lära sig på detta”

Elevhälsan svarade att Nä, detta är man dålig på. Och skulle vara en sak att bli bättre på att göra.

Henrik sa också (Och han borde veta som själv är lärare) ”Man gör massor med utredningar på ett barn med problem och när man väl vet vad man skall göra, då är man redan framme vid att han går ur nian”.

Och visst är det så.. jag kan själv vittna om det. En massa möten, utredningar,, problem, mobbing, ett barn som vägrar gå till skolan, Och när man väl börjar komma någon vart så är man redan uppe i högstadiet, och då skall man i princip jobba i kapp det som tappats i låg och mellanstadiet. Plus det som skall göras på högstadiet. Det finns idag tusentalsbarn i Sverige med olika problem, som man borde med dagens kunskap och alla utredningar i ryggen, fånga upp redan i lågstadiet. För dessa tusentals barn som finns i skolan idag, har givetvis föregåtts av tusentalsbarn tidigare.

Kategorier:Vänersborgs kommun
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: