Hem > politik > Politikerdebatt i Gestad

Politikerdebatt i Gestad

debatt

 

I fredags var det politiker debatt i Gestad bygdegård, initiativtagare LRF. Om jag förstått rätt var alla partier som idag finns i kommunfullmäktige inbjudna, alla va där utom Sverige demokraterna. Frågor som skulle debatteras handlade om landsbygden.

Jag kan tycka att frågorna som skulle debatteras var lite svåra, framförallt för vår del (välfärdspartiet) då många frågor inte ligger på kommunnivå utan på riks och EU, som bekant är Välfärdspartiet ett lokalt parti som bara ställer upp i kommunvalet. Men Morgan Larsson gjorde ändå ett bra intryck enligt mig.

Man kunde nog redan innan insett att detta skulle bli lite svårbruten mark för de olika partierna. LRF Lantbrukarnas riksförbund, Centerpartiet och Centerns Bosse Carlssons hemmaplan.

Lite ordväxlingar och små stunder där det hettade till, men ändå ganska lugnt.

Jag skrev igår om debatten kring skolan, så det behöver jag inte nämna speciellt mycket om. Men i övriga frågor var man otäckt överens, alla vill samma sak. Skillnad lite kring ekologisk mat och närproducerat, där jag nog upplevde att miljöpartiet inte gick riktigt hem bland dessa jordbrukande människor. Folkpartiet fick även lite frågor på sitt anförande om skatter etc,, som han inte kunde besvara, vilket blev en liten pinsam situation.

Men som sagt bredband och tågstopp i Brålanda var några punkter som alla var för. Apropå tågstoppet, så förklarade moderaten i församlingen att självklart var man för ett tågstopp, men det bestämmer inte kommunen om. Det är trafikverket som bygger perronger och dyl som hör i hop med detta och då måste dom ta det beslutet inte kommunen. Nu vill jag minnas att det inte för jätte längesedan diskuterades i kommunen om ombyggnad av resecentrum (järnvägsstationen i vänersborg) och då skulle det byggas längre perronger, detta var de styrande i kommunen inte främmande för att bekosta med kommunens medel, runda slängar 20-30 miljoner. Då skulle det gå bra, men inte nu och inte i Brålanda. Konstigt.. Kom nu ihåg att jag skriver att jag har för mig, har inte exakta uppgifter i huvudet, men jag vill ändå minnas att det va så.

I slutet av debatten skulle alla få en minut och berätta varför man skulle rösta just på dom. Morgan Larsson berättade bla om att man från välfärdspartiet lämnade in en motion medborgarförslag och dialog som inte funnits tidigare, och lyckades få igenom detta. Detta uppskattades tydligen inte av socialdemokraternas representant, utan hon högg snabbt in när hon skulle börja sin minut. Detta hade socialdemokraterna haft tidigare som förslag, så Morgan Larsson var inte först. Men å andra sidan.. det var likt förb…. Välfärdspartiets motion som låg till grund att det blev till, och inte socialdemokraternas

 

Kategorier:politik
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. augusti 11, 2014 kl. 15:45

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: