Hem > politik > Stationer, perronger och lite okunskap.

Stationer, perronger och lite okunskap.

 

 

järnväg

 

Måste korrigera mig själv lite grand. I bloggen Politikerdebatt i Gestad skrev jag att kommunens styrande var beredda att betala ca 20-30 miljoner för att bygga om perrongerna på resecentrum. Detta var en aning fel. Beslutet kommunstyrelsen tog var 10 miljoner. Jag letade rätt på protokollet från kommunfullmäktige onsdagen 20 oktober 2010. På grund av indragna medel skulle inte den tänkta ombyggnationen kunna komma tillstånd, och av den anledningen ville man från kommunen skjuta till 10 miljoner. (för det var bråttom, pga av att man väntade sig en stor befolkningsökning inom kort pga nybyggnationer i Katrinedal, och alla var jättesugna på att få åka tåg. min anm).

Beslutet blev att man i kommunfullmäktige bestämde efter omröstning.. med siffrorna 47 ja och 4 nej, (Lutz Rininsland (v) hade yrkat avslag med instämmande av James Bucci (v) ). Kommunfullmäktige beslutar att godkänna kommunal medfinansiering avseende ombyggnad av resecentrum i Vänersborg genom ett bidrag till statlig infrastruktur utges med 10 Mkr.  

Det förhöll sig även som så att Moderaternas representant i Gestad debatten som sa att självklart är man för ett stopp i Brålanda, men att det inte är något man kan bestämma på kommunnivå, utan det är trafikverket som bygger och bekostar, var en av de personer som faktiskt yrkade bifall i kommunfullmäktige till förslaget om kommunal medfinansiering.  Och det var flera andra som var med på Gestad debatten som också satt med i kommunfullmäktige 2010 och röstade ja. Ingen sa något om att klart skall man påverka om det så skall ske med kommunal finansiering. Nä, alla var för jättemycket för, slående överens. Och det är klart man kan vara om man ändå inte anser att man kan göra något, för att det är andra som bestämmer.

Skall tillägga att Välfärdspartiet satt inte med i kommunfullmäktige vid tidpunkten för detta beslut. Välfärdspartiet kom med samma år vid valet 2010. Och började inte verka förrän den nya kommunfullmäktige drog igång.

Givetvis kan jag ha fel i mitt tyckande, men jag inbillar mig att skulle kommunen komma med förslaget till trafikverket och till västtrafik att man är villig att finansiera för ett tågstopp i Brålanda, så skulle det vara starkt avgörande för hur dessa skulle agera. Jag inbillar mig det iallafall. (vill klart och tydligt göra er uppmärksamma på att detta är mina personliga tankar).

Måste också passa på att lägga till vad Morgan Larsson (Vfp) sa i debatten i Gestad. Angående Lärarlegitimation. ”Jag anser att det finns många duktiga lärare och pedagoger som gör ett fantastiskt bra jobb utan behörighet och legitimation, men vill för den del absolut inte förringa Lärarlegitimationen” Okunskap..? inte vet jag om det är det.. kanske. Men att han förringade lärarlegitimationen stämmer inte, som jag läste i en blogg. För det va just det han sa.. ”Men vill för den del absolut inte förringa lärarlegitimationen”. Han påstod heller aldrig att kommunen på nått sätt skulle kunna bestämma själva om dom skulle kunna strunta i skollagen. Det var bara en uppfattning han hade, att det fanns en massa duktig personal som har andra kvalifikationer än just legitimation. Pedagogiska kvalifikationer.

Och kanske skall jag isåfall fortsätta med okunskap, i mitt eget fall… Lärarlegitimation, behörighet är säkert mycket bra. Men skapar stora problem. Vi har haft en bra skola tidigare om vi pratar  tex om 90 talet, då vi låg i topp i europa. Utan behörighet och legitimation. Det stora problemen när man beslutar om detta är att det blir svårt att få ihop organisationen. Vilket i sin tur påverkar små skolor på landsbygden negativt. Som sagt även jag i min okunskap tycker att det finns en massa bra personal, lärare och pedagoger som har gjort och gör ett fantastiskt bra jobb utan vare sig behörighet och legitimation. Och även jag vill säga samma sak, absolut vill jag inte förringa legitimationen. Givetvis är det en form av garanti för kunskap. Men ändå….

 

Kategorier:politik
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: