Hem > SAAB > Blir det nått i morrn då??

Blir det nått i morrn då??

I morgon är det den sista planerade presskonferensen med konkursförvaltarna den här månaden. Sist Konkursförvaltarna uttalade sig, alltså förra tisdagen, så var budskapet att en helhetslösning med fortsatt biltillverkning i Trollhättan skulle kunna vara klar i slutet av månaden. Ok, i morgon är näst sista dagen i den här månaden, men på nått sätt så borde det komma någon information i morgon om hur det lutar..

Jag är väl lite rädd för att budskapet kommer att bli, vi behöver 2 veckor till att finna en lösning, eller tt man helt enkelt flyttar det till slutet av nästa månad pga av att det är så mycket mer ”komplext” än man tidigare räknat med..

Jag gör en sista ”scaning” av nyhetsflödet för kvällen. Och inget nytt har yppats. Mer än att viss media spekulerar. Tex, någon hänvisar till att BMW skall ha gjort nått uttalande om att visst är man intresserad, men inte av hela SAAB och egentligen inte heller stora delar, utan det enda som man vill ha är Phoenix plattformen som skulle användas för att komma med någon framhjulsdriven bil för att konkurera med tex Audi A3 och Volkswagen..

Volvo spåret ligger också i framkant, Volvo vill ha inredningen och ingen fabrik  man vill skeppa utrustningen till Kina..

Och så naturligtvis oroas nyheterna om vad som händer i Kina. Kina drar åt bromsen för utländska aktörer, samt drar åt bromsen angående krediten för de Kinesiska att handla utländskt.

Vad nu detta kan påverka sådana aktörer som Youngman är det ingen som vet. Men många ser Youngman som mycket seriösa och trovärdiga?? Youngman har vart så enträgna så de slutar inte för än de köpt företaget..?

Det senaste Victor Muller vart omtalad i media, är för ungefär 5 dagar sedan. Och det pratas om att han vart uträknad, men åter är på väg tillbaka? Alphan Manas VD för Brightwell Holdings är förtegen, men har sagt nått om att allt beror på GM,s attityd..

Jag hoppas fortfarande på att allsmäktig Muller kommer tillbaka med en plan som är starkare än någonsin, och att det rullar igång kanske efter semestern.. Gärna före, men blir nog svårt att få tag i delar.. (kanske ett utvecklat samarbete med BMW?).. Men det är vad jag hoppas, och Victor har faktiskt lovat.. Men om jag skall tro något, så finns stor risk att Youngman får köpa.. För det är väldigt många som tror på dom, och många (underleverantörer etc) gillar att få in en fot i Kina, för Kina är framtiden.. Och den stora marknaden.

Men i morgon så sitter undertecknad vid PC,n kl 9:00. Och då får vi se vad de har att säga eller inte???

Kategorier:SAAB
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: