Hem > SAAB > Antiklimax!

Antiklimax!

 

Idag är jag sur… Känns tomt och maktlöst, som det gjort många gånger förut de sista året. Jag hade igår en lite positiv känsla inför idag. Idag när den ordinarie presskonferensen med KK förvaltarna på SAAB skulle gå av stapeln. Hade en känsla som sa att nu skulle vi nog få reda på mer om framtiden.. Man hade ju pratat om en lösning som man trodde skulle kunna vara klar att presentera i slutet av denna månad.

Efter att jag gjort min sista nyhets scaning och skrivit ner lite grann om min egen sammanfattning av den i min blogg.. och även publicerat den samma, så slogs benen undan.. Helt plötsligt dyker den upp, Brightwell släpper bomben, som inte fick hända i min värld. De drar sig ur. General Motors vill inte.. Tänk så många fula ord man kan,,

Nä, det gick inte.. det som skulle kunna ge oss jobbet tillbaka, alla skulle kunna få jobbet tillbaka.. Men Nej, inte då.. Lät kanske lite för bra för att vara sant.. Men vad gör Victor Muller nu?? Han har ju lovat….

Jaja.. nya tag. Inte ge upp.. Finns fler kvar, och dom vill inte ha GM,s licenser,, eller?

Det kanske var bra ändå att det inte blev turkarna (nu ljuger jag lite för mig själv för att få tillbaka positiviteten) Turkarna var ju ändå bara ett riskkapitalbolag utan någon egen biltillverkning.. Och de ville ju faktiskt på sikt börja bygga bil i Turkiet.. Och som någon sa vid ett tillfälle.. Det är nästan bättre ju längre bort ägarna finns, mindre risk att man flyttar tillverkningen.. Ja, nä det var nog lika bra dom drog sig ur.. Och om jag förstod rätt så hängde det mycket på att få rättigheterna till 9-4X, där ville inte GM släppa till.. Men man var tydligen inte helt främmande för andra licenser..

Dagens presskonferens gav lika lite som tidigare konferenser.. Ingenting.. Mer än att man fortfarande jobbar mot en lösning som skall generera jobb i Trollhättan och någon form av biltillverkning i fabriken. Man hade en deadline igår där intressenterna skulle ha lämnat i indikativa bud alltså bud på vad eller vilket dom vill köpa. Och nu skall man jobba den här veckan med att gå igenom dessa bud.. De säger också att det går att sälja Saabs konkursbo med en helhetslösning utan att GM är inblandat. Men det behöver inte betyda att det kommer tillverkas SAAB,ar i Trollhättan igen.

Ok då.. det är inte över än.. Och jag vill gärna tro på konkursförvaltarna även om de gjort ett uselt jobb gentemot de anställda som inte fått lön eller vägrat att ge oss de papper och uppgifter vi har rätt att få..

Youngman har pratat om att ev kunna återanställa 1000 personer av de uppsagda i sitt upplägg i ett första läge.. Nu tror jag att det kommer att behövas betydligt fler anställda än 1000 för  att kunna komma igång med produktionen och även teknisk utveckling av Phoenix..

Ja, vi får ge oss till tåls även om det nu har varit ett antiklimax.. Och sedan har vi ju ingen aning om vad övriga intressenter vill,, vi vet inte heller vilka dom är..

Kategorier:SAAB
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: