Hem > Uncategorized > 2o miljoner fantasisummor, 19 mer rimligt?

2o miljoner fantasisummor, 19 mer rimligt?

Ytterligare en dag i ovisshet. Radion har pratat om SAAB hela dagen. Antonov förväntas bli klar idag, Antonov blir klar idag om det går som man vill.. SAAB har tappat i ordrar osv, osv… men inget från SAAB. Har nu vart och jobbat i två dagar i en nästan helt öde fabrik, känns obehagligt på något sätt.. fast fortfarande tror jag att det skall lösa sig, hoppas i allafall, det måste gå.. Om nu Maud Olofsson säger sig vara för och vill gynna fordonsindustrin, så gör något då.. för det är ju faktiskt att riskera skattebetalarnas pengar om det misslyckas, staten borgar för EIB… I Frankrike och Tyskland reagerar man när fordonsindustrin är på gång att haverera, men i Sverige så motar man ochvill inte riskera skattebetalarnas pengar. Men om SAAB blir tvugna att ge upp, vad kommer det innebära för regionen?? Snacka om att skattebetalarnas pengar kommer att ätas upp. Ja,ja, säger en del, när varvs krisen var ett faktum så sades det oxå att regioner skulle gå omkull, men det gjorde det inte… Nä, men betänk att det fanns ganska många andra stora industrier som kunde ta hand om arbetslösa varvsarbetare, kom faktiskt en hel del till SAAB från Uddevalla t,ex.. Men vilken industri eller annan verksamhet kan ta emot 15-20 tusen personer som berörs direkt om SAAB läggs ner?? De industrier som hade marginaler på 80talet är borta, SAAB o Volvo är de sista stora, och går de omkull blir det en kattastrof..

En liten kul episod från idag, vi hade ett möte om ett ändrat arbetssätt/flöde. Detta möte var en riskbedömning, och vi blir presenterade att arbetsgruppen nu har jobbat färdigt så långt att det är dags att färdigställa och komma till skott.. Vem har ingått i arbetsgruppen,,? blev lite tyst o så kröp det fram, det är nog bara jag sa en beredare… (tyckte det var lite kul,, har alltid fått för mig att för att det skall vara en grupp, så måste det minst vara två personer….)

Tänkte lite på måndagens begivenhet i kommunhuset i vänersborg. i lokalpressen stod det idag att Vänsterpartiet vart emot alla förslag som kom upp om Arenan, stämmer inte riktigt, vi hängde faktiskt på när det gällde att lägga 1,5 miljoner till taket. Visserligen la vi en liten reservation efter beslutet klubbats, men vi var faktiskt med, (hur svårt jag än har för detta,)

När vi yrkade våra 20 miljoner till förskola och grundskola så sa vi nej till 6 miljoner extra till Arenan och Nej till 5 miljoner i investeringar till Arenan. 20 miljoner bara till skolan… Det som klubbades igenom var 6miljoner extra till Arenan, 5 miljoner extra till investeringar på Arenan samt C,s förslag om 8 miljoner till skolan.. = 19 miljoner.. 19 miljoner vill nämnden begära i extra pengar.. Vi (V) och (MP) ville ha 20 miljoner.. och det ansåg man va orealistiskt från bla (KD) och (M), 20 miljoner var fantasisummor sa man.. Men 19 miljoner och 11 av dom till Arenan var inte fantasi???? Märkligt..

När vi pratade resurfördelning så ville vi att frågan skulle gå på återremmis, för vi ansåg inte att det var solklart svårt att förstå, och är det svårt att förstå så är det oxå svårt att ta beslut. Att jag inte förstår, kan ju va en sak, är inte varm i kläderna än som ny i dessa sammanhang, men när min partikamrat Stefan Kärvling inte förstår, som då har vart med i dessa sammanhang i 8 år och tillika är högstadie lärare.. då kan man ju fundera på hur förståligt det är uppbyggt. Men det slutade naturligvis att vi blev nedröstade, för det var ju solklart hur det var utformat, KD representant tillika 2 vice ordf i nämnden kunde inte begripa hur vi inte förstod för det hade ju kommit matrl på mail.. Att det sedan visade sig bara va presidiet som fått det matrl va en annan sak, men han hade inga problem för han litade på förvaltningen och deras jobb,, Och en Socialdemokratisk representant tykte att Ordförande i nämnden inte behövde argumentera mer, för det var ändå ingen som kommer att rösta som vänsterpartiet,, (sades med ett skevt flin).. 

En annan rolig reflektion var en folkpartistisk representant som två ggr argumenterade stenhårt för nått där hon hade fel… första gången var när vi ville lägga en reservation fast vi vart med om ett beslut.. Vi får det enligt kommunallagen, Och folkpartisten hetsade upp sig till den milda grad att det fick vi minsann inte göra,, men blev tillrättad av ordförande att det fick vi, (även fast ordförande inte gillade det). Sen hetsade folkpartisten upp sig igen vid ett tillfälle när en miljöpartist begärde votering, ”Du får inte begära votering, när du är emot..” Blev även en tillrättelse här från ordförande, jo man får visst begära votering oavsett… Folkpartisten fick be om ursäkt.. lite kul … Ja, se Folkpartister..

I môrrn ska ja va föräldraledig, så då börjar påskhelgen, ska bli gôtt…

Kategorier:Uncategorized
  1. april 20, 2011 kl. 19:28

    Roligt med folkpartisten där … Brukar inte han den där folkpartiledaren i KF (glömt namnet) lägga förslag och sedan yrka på avslag på sina egna förslag?!

  2. Martin
    april 21, 2011 kl. 11:02

    Ödsligt var det..men Skyddsdirektör Hermansson & Förhandlingsdirektör Collander med=)

  1. augusti 27, 2011 kl. 19:45
  2. januari 26, 2012 kl. 09:47

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: