Hem > Uncategorized > Mer för, än emot??

Mer för, än emot??

Man pratar inom vänsterpartiet om att man måste byta strategi. Man säger att vi måste bli mer för än emot. Vänsterpartiet upplevs som ett nej sägar parti, och det har man fått för sig att vi förlorar på. Ok, kan så vara, men problemet är ju det, att alla andras politik är så orättvis och lång ifrån oss att jag kan inte förstå hur det skall gå till, skall vi helt plötsligt tycka samma som dom andra för att upplevas vara ett mer possitivt och inte nej sägar parti, och gå med på en massa orättvisor för att just nå detta?

Om man tittar lokalt Vänersborg, så finns det inte en chans till att man skulle kunna göra så. Jag menar, jag är faktiskt för en massa saker. Bla bevara landsbyggdsskolor och barnomsorg i folks närhet, jag är för att folk skall slippa köra en massa extra mil och belasta miljön för att köra barnen till ”dagis”/förskola, jag är för mer lärartäthet/personaltäthet, jag är för mindre barngrupper i skola och förskola, jag är för mer medel till socialtjänst och vård och omsorg. Jag är för rättvisa mellan alla människor oavsett samhällsskickt. Jag är för att man följer lagar och förordningar, och att dessa skall gälla alla oavsett samhällsklass eller om man känner rätt folk. Jag är för att barn oavsett dom bor i centrala Vänersborg eller i Frändefors, Brålanda, Vargön, Västra Tunhem, Skerrud, eller Rössebo etc.. med omnejd skall ha lika rätt till likvärdig skolgång och barnomsorg. Jag är för att man på nått sätt utreder hur Arena Vänersborg kan bli så när som självförsörjande i drift, och i minsta möjliga mån blir en kostnad för kommunen. Jag är för att vänersborgs kommun lugnar ner sig angående nyinvesteringar de kommande åren då skridskohallen har en tendens att ligga kommunen till last ekonomiskt de kommande åren, då den inte är färdigbyggd, har man byggt en sak som blev så fantastiskt mycket dyrare än va det va planerat så får man liksom bita i det sura äpplet, tyvärr…  Som sagt jag är för en massa saker.

När det gäller skolan så ligger vi inte så bra till, angående lärandet. Jag har fått för mig att det skulle kunna bli bättre med fler lärare/stöd personal etc.. men det kostar pengar, och sedan så är det som så att Moderater och Socialdemokrater och andra partier i barn och ungdomsnämnden ser det inte på samma sätt som jag. Utan dom anser att det hjälper inte med mer personal utan man måste hitta ett sätt att jobba smartare?? Sen säger man också att mer pengar hjälper heller inte,, vi har de pengar som behövs inom ram. Det är bara det att vi lägger pengarna på fel saker, framförallt så handlar det om att vi lägger alldeles för mycket pengar på lokaler. Och enligt kommunens strategiutredning så handlar det om att göra sig av med massa dyra lokaler, alltså landsbyggdsskolorna?? I presidiet (dom som bestämmer vad som skall behandlas i nämnden) sitter en Moderat, en socialdemokrat och en kristdemokrat, och dom är slående överens, i detta grundar jag min oro som jag nämnt förut.

Stefan Kärvling och jag föreslog att man skulle begära 20miljoner extra till skolan utav kommunstyrelsen som endast skulle gå just till skolan, men det var bara vi som tyckte det. Däremot ville alla andra att man skulle söka extra pengar till arenan, för uppenbarligen är den viktigare.  https://baeckstrom.wordpress.com/2011/04/20/2o-miljoner-fantasisummor-19-mer-rimligt/

Nu finns det en massa ideer om att man skall bygga om järnvägsstationen, man skall förskottera typ 15 miljoner som man förhoppningsvis skall få tillbaka utav staten nån gång, det är viktigt att man kommer igång med ombyggnationen snarast, för av någon anledning så kommer en massa människor att börja åka tåg från Vänersborg, som sagt av någon anledning, för idag är det uppenbarligen inte direkt fullsatt, men problemen finns i Trollhättan.. Vår egen Lutz Rininsland (V) har haft ideer om att man kunde göra som i Tyskland och Danmark, att man kopplar av vagnar i trollhättan för att forsätta till vänersborg, och sedan koppla på i trollhättan igen, tydligen tar det inte speciellt mycket tid att rangera vagnarna på detta sätt.. Men ingen tycks vara intresserad av att utreda detta, för man vill bygga, och sedan om man tänker efter, varje gång Vänersborg byggt något och planerat en kostnad så brukar det skita sig, och bli en aning dyrare än det vart budgeterat till från början. Nu senast renovering av Dalbobron, tror det var planerat max6 miljoner, men kommer att kosta 9 miljoner i rundaslängar..

Om man går in och tittar på en site som heter bygglo.se, som är en sökmotor för byggare och entreprenörer där de kan se vad som är på gång i byggsvängen så dyker en konserthall i vänersborg upp?? budgeterad till 200 miljoner och en byggstart 2012? Byggherre Vänersborgskommun??

http://www.bygglo.se/Sajtlista/Projekt/26308_244761_konserthall 

Antagligen betyder detta ingenting, utan bara en sån sak som vänersborgskommun lagt ut för att vara förbredd om det nu skulle vara så att politikerna beslutar att bygga en konserthall.. Men man vet aldrig…. och Moderaterna har pratat om att vi skall profilera oss som musikkommun, och då är det väl klart man behöver en ny fräsch konserthall..

Och så vill man bygga en hamn i Vargön för en halv miljard…

Kulturaxeln är en grejj som oxå är viktig, men får antagligen vänta lite men där handlar det om 10-15 miljoner för ombyggnationer av centrum.

Jag kan inte annat än att tycka att det är vansinne att lägga ner skolor när det uppenbarligen finns pengar, mycket pengar.. till en massa saker som man tror, kan bli bra.. man vet egentligen inte. Och när det gäller en halv miljard till hamnen i Vargön, så kan det ju faktiskt vara så att uttrycket ”slänga pengarna i sjön” kan bli nått som man kommer att förknippa Vänersborg med, lång tid framöver..

Ja jösses.. hur skall man klara av att bli för och inte emot?? jag förstår inte..

En stilla fundering.. Varför?? Man skall hela tiden profilera sig som kommun, är det inte bandy, så är det musik eller hästar, osv, osv.. Varför kan inte Vänersborg satsa snuskigt mycket pengar på att bli Sveriges skolkommun?? En förebild för alla andra, där vi satsar på barnen.. ?? och kunskap för framtiden?

Kategorier:Uncategorized
  1. augusti 28, 2011 kl. 07:25

    I andra stycket räknar du upp en massa positiva förslag så det är väl bara att göra de kända bland väljarna, eller hur? Motsakerna du kommer till sedan är de andras huvudvärk. Sedan slutar du med ännu ett härligt förslag ”Sveriges skolkommun”. Jättebra!

  2. augusti 28, 2011 kl. 09:29

    Såg att du fick med en halv miljard till hamnen i Vargön….SUCK!
    Är det kanske dags att flytta från stan innan stora ”kreditsmällen” kommer??

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: