Hem > SAAB > Frustration.. Ångest.. Huvudvärk……

Frustration.. Ångest.. Huvudvärk……

Visst är det ooootroligt spännande… Nu rör det på sig igen i SAAB världen. Vi vanliga dödliga står där helt handlingsförlamade och bara vrider oss i panikångest och förtvivlan,, huvudvärk och oro i magen kommer som ett brev på posten. Vi vanliga dödliga som inget begriper och inget vet om vad som händer i kulliserna får ett väl kryddat paket av information via media. En massa människor både journalister och folk som är så förb… förnuftiga när de skriver kommentarer till olika inslag i tidningarna, kräver att Viktor Muller måste bort…

I torsdags när man var på jobbet så var allt frid och fröjd, allting gick som planerat,, Men sedan på väg hem i bilen så kom det, en riktig smäll på käften, helt utan förvarning, för det hade vart knäpptyst sedan det avslöjats om Lofalks göromål tillsammans med Geely, (om det nu var så, om det var sant. kan inte påminna mig att jag hört nått bekräftande vare sig från Lofalk eller Geely).

Men tyst var det, och så har det vart hela resan sedan i april månad, väsen, tyst, väsen, tyst, väsen osv, osv… Ett par dagar frossar media, för att sedan tystna , och sedan komma igång igen..

Jag måste säga som jag gjort förut, Viktor Muller är en fantastisk man.. jag kan tycka att han skött företaget helt skit,, eftersom han inte lyckades klara av att hålla igång utan det havererade, efter lite mer än ett år efter övertagandet. Där tycker jag han gjort ett kass arbete, fast det är klart, jag har skrivet det förut, förutsättningarna var tuffa, och i o med att regering och EIB inte kunde tänka sig att släppa in Antonov, så sprack naturligtvis hela planen.. Man fick inte de pengar som behövdes för att utveckla och producera. Och dessutom slutade EIB att betala ut lånet som man avtalat om, och som skulle vara för att utveckla och komma på fötter, man fick typ bara hälften av vad som var sagt och som affärsplanen var uppbyggd på..

Men man måste ändå se det som det är, utan Viktor Muller så hade SAAB automobil vart nedlagt. General motors, hade bestämt sig, men han lyckades efter övertalning och tjat att ta över, Viktor Muller köpte SAAB..

När man säger att Viktor Muller måste bort, hur tänker man då?? Viktor Muller äger ju faktiskt SAAB, det är ingen stats anställd tjänsteman som man kan avsätta hur som helst, eller en partiledare som man kan avsätta och sätta in någon annan.. Viktor Muller KÖPTE företaget, och Viktor Muller vägrar ge upp, naturligtvis är det skit för oss anställda när vi inte får lön vid utsatt tid osv..

Man undrar ju verkligen..?? Lofalk, jag trodde på Lofalk för ett par veckor sedan, och att han om någon skulle fixa det här.. Om det som sägs i tidningarna är sant så måste jag säga att jag blir mycket besviken, har han gått bakom ryggen? Har han haft en dold agenda tillsammans med finansminister Borg och statsminister Reinfeldt? Har han förstört hela upplägget med Kina som Muller hade skrivit papper på tidigare i år? Va f-n är som hänt???

Just nu känner jag att det där med rekonstruktion lär nog avslutas nästa vecka,, byta rekonstruktör har man aldrig gjort någon gång, och det är tingsrätten som skall ta beslut, samma tingsrätt som gav avslag i första ansökan…

Frågan är nu vad som händer… Skall Viktor ännu en gång hitta en lösning,, jo USA dollar skall han ha på gång sägs det,, men inte så mycket som behövs, utan bara pengar som kan hålla oss över ytan ett litet tag till..

Frustration, ångest, huvudvärk,, det fortsätter ytterligare ett tag, men än är det inte över.. och ytterligare en fråga..? Vad är det som gör att Muller inte låter företaget kursa,, vad är det som gör att Muller inte skulle kunna tänka sig att släppa företaget och sälja det när han uppenbarligen fått chansen enligt Lofalk.. Om Kina köper oss, vad händer?? vad gör dom då? Muller har ändå på nått sätt om jag läst på riktigt sett till i tidigare avtal att säkra SAAB fabriken i Trollhättan,, Mmmm.. Frågor, frågor, frågor??? 

Kategorier:SAAB
  1. oktober 22, 2011 kl. 20:23

    Vilken (dold) agenda har Muller och hans ryske företagsplundrare? Fabriken behöver ju ett antal miljarder; vissa nämner siffror på 9 miljarder för att SAABs fabrik ska komma igång på riktigt,. Mullers lösningar har varit småskvättar som undergrävt SAABs ekonomi ännu mer. Och ingen produktion på över ett halvår.

    Jag förstår att du och många SAABare med dig är oroliga och rådvilla, men OM kineserna är villiga att ta över vore det kanske den bästa lösningen. Jag har haft Muller-figurer som chefer på jobb jag haft och jag har bara sett sakta förfall med kaos och elände som resultat.

  2. oktober 23, 2011 kl. 18:46

    Jodu, Magnus.. Du kan ha rätt.. Jag besvarar din kommentar genom en ny Blogg.. blir lite mycket..

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: