Hem > Uncategorized > Förkylningstankar

Förkylningstankar

Nu har jag vart förkyld sen i torsdags, fast det tog riktigt tag i mig i Lördags kväll, så nu har man mest haft viloläge, tänk ändå så bra vi har det, man kan vara sjuk och få ersättning visserligen 1 karensdag, men ändå, det är inte överallt i världen det är så, och skulle antagligen inte vart så här heller om inte socialdemokraterna byggt upp vårt välfärdssammhälle på 50-60 talet (och även en bra bit in på 70 talet). Hade de som styr idag styrt på den tiden är jag ganska övertygad om att alla vår sociala skyddsnät hade sett helt anorlunda ut.

Men en vecka o va förkyld eller ha magsjuka det är ju klart inte det samma som att råka hamna i den onda cirkeln där man blir utförsäkrad för att någon läkare som aldrig träffat dig bedömmer att du är för frisk för att få ersättning och hänvisar dig till arbetsförmedlingen där man anser att du är för sjuk för att arbeta.

Jag tittade igår på Aktuellt 21:00, man debatterade det nya förslaget som alliansen kommit med, angående just sjukförsäkringsreglerna, det som jag kände som mest beklämmande var att jag kunde inte särskilja Moderaten tillika socialförsäkringsminister Ulf Kristersson och Socialdemokraten Carina Mobergs åsikter, de skällde på varandra och anklagade varandra, men lyssnade man på va dom sa var för sig så var det samma sak. Folk skall få en individuell bedömning, man skall ha en fungerande rehabilitering, kan man utföra ett arbete så skall man göra det, gränser på hur länge man skall få gå på sjukpeng är viktig etc, etc. Alltså egentligen samma budskap, fast man tycker att den andre har fel?? Kan nog säga att jag hoppats mer på Socialdemokraterna än det här….

En gång satt jag på ett rehabiliteringsmöte (har ett fackligt uppdrag, IF Metall). Jag fick förklarat för mig att en person som kan klara ett på arbetsmarknadens förekommande arbete inte skall ha rätt att bära upp sjukersättning. Tex jobba med att sälja skor, sitta i en telefonväxel eller telefonförsäljning eller vad som helst.. Men,? om det inte finns något skoförsäljar jobb då? ingen behöver en skoförsäljare å det är liksom det enda jag klarar av?? Nä, du har ingen rätt till ersättning, utan du blir utförsäkrad för du kan jobba med att sälja skor, att sedan inte finns några vakanser inom detta yrke är inte försäkringskassans problem, dom bara bedömmer att du är för frisk????

Dagens Arena..

lärar facken i Vänersborg är kritiska, tycker att budgetten för 2012 inte håller, utan anser att den är för snål, Samtidigt som man tycker att senaste Arena tillskottet på ca 4 miljoner (som inte är beslutat än) är något som ”sticker i ögonen”

Radio Väst intervjuade barn och ungdomsnämndens ordförande Lena E Wendel (M). Och hon säger sig förstå oron, men vill skilja på budgetten 2012 o de 4 nya miljonerna för de tillhör åretsbudgett..

Hon ser heller inte att det skulle vara en lösning att inte ge mer pengar till Arenan, så att den kan bli färdig. Pengarna skulle givetvis funnits med i projektet men nu blev det inte så(???? hmm, min upplevelse är att den aldrig verkar bli färdig, det dyker ju upp nya grejer hela tiden som inte blivit färdigt??)

Hon säger  även att vi har gott om pengar till skolan inom vänersborgs kommun, problemet är att vi lägger för mycket på lokaler o övrigt istället för lärare och läromedel, vi måste omfördela..

Och slutligen säger hon att pengarna till arenan påverkar inte skolan, då dessa pengar kommer från andra vägar in till BUN.

Jaha,,?? men på nått sätt så måste väl alla pengar till de olika verksamheterna inom kommunen komma från samma påse, eller? något måste ju påverkas tillslut? O va va det han sa Gunnar Lidell(M) angående när Bun begärde tillbaka 6 miljoner från kommunstyrelsen för att lägga in i Arenan (ur en artikel TTELA  26 mars 2011)

Om kommunstyrelsen inte beviljat de sex extra miljonerna så hade Bun fått dra ned sina kostnader på annat håll.

– Och att hämta hem sex miljoner, när det redan gått tre månader, skulle kräva mycket drastiska beslut, säger Gunnar Lidell.

Pengarna till Arenan är inte samma som till skolan, nä men uppenbarligen kan det bli det….

Ökat anslag för driften 6miljoner, ökade kostnader för färdigställande 4 miljoner, å sen kommer det mer, jag vet. jag har sett en ”önskelista” och önskelistan börjar portioneras ut nu, (en del av de ny 4 miljonerna)..

Vi måste få den färdig så den går att användas till det den va tänkt, Va,va det tänkt då?? Alla är slående överens Att använda den till det, det var tänkt,, nja, vi (V) är det inte, överens med dom andra alltså, men det är vi ju aldrig.. vi är ju bara negativa och gnälliga, och mot allt nytt.

Nu skall jag komma med nått nytt… Sälj skiten, gör en brakande förlust för det är vi vana vid i Vänersborg.. Sälj skiten till Ingvar Kamprad så kan han bygga om till ett Ikea, restaurang finns redan till hans köttbullar, så det är bara att köra in en massa hyllställ, det skulle ge en massa bra saker för vänersborg, eller varför inte nått typ GEKÅS AB,, Sicken ström av människor som skulle komma till vänersborg,, En massa intekter för hela näringslivet, men framförallt till kommunen…

Nja, kanske skall vara lite seriös, vem f-n vill ha en felkonstruerad jättekollos som riskerar rasa in när det snöar o blåser lite mer än vanligt.. nä vi får väl drass med eländet, men några nya pengar, innan man utrett vad man skall ha den till tycker inte jag .. lägg pengarna på skolorna i stället..

Kategorier:Uncategorized
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: