Hem > Vänersborgs kommun > Äldreombudsman

Äldreombudsman

Idag är det kommunfullmäktige i Vänersborg. Jag själv kan inte närvara utan får försöka lyssna på radion. Men jag vill skriva en liten rad om ett av kvällens ärenden. Kommunfullmäktige skall ta beslut om en motion som lämnats in från Morgan Larsson och välfärdspartiet, (Givetvis är det fler motioner på tapeten i kväll, från andra partier).

Välfärdspartiets motion är en av våra hjärtefrågor, och som vi också hade med i vårt valmanifest, valet 2014. ÄLDREOMBUDSMAN (jag tänker inte skriva så mycket här och nu om just vad det innebär, men vill man läsa om det klickar man på den blå texten ovan så länkas man till Vfp,s hemsida).

Förslaget/motionen gick alltså vidare efter det lämnats in till kommunfullmäktige, för att få svar från socialnämnden. För att göra en lång historia kort, så tolkar jag svaret som förvaltningen lämnade till nämnden som att, vi har redan en såpass bra äldrevård i vänersborg, bland de främsta i sverige. Så att införa denna ombudsman är onödig. Alltså föreslår man att nämnden skall avslå motionen. Och det är klart, att förvaltningen skulle bifalla är ju lika med att dom själva anser att dom inte gör ett bra jobb..

Men sedan kommer vi till en spännande del, och det är när nämnden skall ta beslut om bifall eller avslå (kom nu ihåg att detta är daterat till 30 oktober 2014  alltså den ”gamla nämnden” och en månad efter valet). Morgan Larsson (Vfp) yrkar bifall. Medans nämndens ordförande Tove af Geijerstam (Fp) yrkar att bifalla förvaltningens förslag, alltså att avslå om att inrätta en Äldreombudsman i Vänersborgs kommun. Ärendet gick till votering där 10 ledamöter röstade för att avslå motionen, 1 ledamot röstade för bifall, och 2 vänsterpartistiska ledamöter avstod. Alltså blev resultatet att avslå och att nämnden föreslår kommunfullmäktige att avslå.

Onsdagen den 3 september följde det med en bilaga till den lokala tidningen Vänersborgaren. Denna bilaga var ett utskick från Folkpartiet i Vänersborg. Den innehöll ett antal saker som man ville göra om folk röstade på dom.

20150225_165557På sidan 3 i bilagan, så står det vad man vill göra kring äldre… 15 punkter. Men?? vad står det på punkt 13?

införa äldre ombudsman

Va? Detta vill man innan valet. Men efter valet yrkar man avslag på att införa det man gick till val på att göra. Jag hänvisar då givetvis till att ordförande i nämnden var just folkpartist och det var hon som yrkade att bifalla förvaltningens avslag..?? Kan också meddela att det fanns ytterligare en folkpartist i nämnden som också röstade för att avslå motionen.

Jaja, nu får vi väl se vad som  händer i kväll när Kommunfullmäktige tar upp motionen.

Och så vill jag avsluta med några textrader ur en sång som Vfp,s ordförande/partiledare hänvisa till i en debatt innan valet i Gestad bygdegård. Det är Stefan Demerts gamla hit ”Luring”.

Vi bara luras, vi bara luras luras, allihop och överallt.

POLITIKERN ÄR EN LURING, EN RIKTIG LURING, POLITIKERN ÄR EN LURING, OCH DET ÄR VI ALLIHOP… HAN LOVAR GULD OCH GRÖNA SKOGAR OM DU GÖR SÅ HAN FÅR MAKT, EFTER VALET HAR HAN SEDAN GLÖMT VAD HAN HAR SAGT..

 

Kategorier:Vänersborgs kommun

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: