Hem > Uncategorized > Premisser

Premisser

Om man hörde en radiointervju på sr/väst med socialdemokraternas Marie Dahlin efter att samarbetet mellan dom och oss (vfp) spruckit, så får man uppfattningen att vi i Välfärdspartiet skulle vara fullt medvetna om när vi gick in i samarbets diskussionerna att vi inte skulle få någonting gällande platser i nämnder etc. Mer än en ”insynsplats” i kommunstyrelsen.  Vi var givetvis medvetna om att vi tar inget på egna mandat. Men vi hade ändå en tro på att det skulle delas med från de andra partierna i samarbetet.  Jag säger åter igen, som jag sagt förut.. skall man vara med och styra så är min fasta övertygelse att man även måste få vara representerade i samtliga nämnder, där som politiska frågor bereds innan kommunstyrelsen.  Visst vi skulle få information i andra hand av de andra partierna.  Men jag tycker likväl att höra diskussionerna som bedrivs i nämnderna ger så mycket för att aktivt kunna vara med.
Vi visste inte att vi inte skulle få mer i samarbetet från början.  Vi blev till ockmed erbjudna att skriva en ”önskelista” med vad vi ville ha. Om vi nu fick skriva en sån, då är det väl ganska rimligt att förstå att vi inte visste att vi inte skulle få mer än en plats i Ks.
När vi fick tillbaka listan och det stod klart att vi inte skulle få mer, så skrev vi ett krav.. vi skulle ha ex antal insynsplatser.. (ersättare eller ordinarie, inte så noga vilket, bara vi blev representerade). Om kravet inte skulle kunna uppfyllas, så kommer Vfp avbryta samarbetet med omedelbar verkan. Och som sagt så blev det.
Vi hade inga krav på höga poster som andra partier hade, utan bara insyn. Men det var inget de övriga tre var villiga att ge oss.
Så bara för att göra det klart en gång för alla. Vi visste inte att vi inte skulle få något mer än Ks.

Jag tog själv upp frågan i tidigt skede om att vi kanske inte blir nöjda med tilldelningen,  vad händer då?

Jag satt själv med och hörde att, ni behöver inte vara oroliga när det gäller tilldelning.. självklart skall ni få insyn.

Och i efterhand vet vi att insyn var lika med en plats i kommunstyrelsen.

Gå gärna in och gilla Välfärdspartiet på facebook

Kategorier:Uncategorized
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: