Hem > politik > Spänning att ta på..

Spänning att ta på..

vbg fullmäktige

 

 

Märklig stämning på kommunfullmäktige i onsdags. Spänningen gick nästan att ta på, och då handlade det om exploatering av Mariedal östra. Det är ganska otroligt när det gäller denna skog, allt är projekterat och klart, i stort alla partier i Vänersborg vill skrida till verket och sätta spaden i backen. I princip alla (Hos Vfp och V känns det inte som en livsavgörande fråga), utom miljöpartiet. Miljöpartiet har lyckats att förhala detta under förra mandat perioden och kommer antagligen även lyckas denna. Man går nästan med på vad som helst bara man får behålla skogen.

I onsdags ville man få in att det skulle vara orört i de kommande 4 åren, det kunde gått käpprätt.. Vänsterpartiet förklarade att man tänkte lägga ner sina röster. Mini alliansen och SD pratade för en exploatering, medans överenskommelse mellan Mp, S och C gjorde klart att man inte skulle göra nått under 4 år. Mini alliansen + Sd = 21 mandat, S,C och Mp= 22 mandat, V=6 mandat (vilka skulle lägga ner sina röster). Alltså 22 mot 21… Då återstod Vfp,s 2 mandat. Helt plötsligt kunde man höra i pausen hur det frenetiskt räknades, och även ursäktande om att det inte var Mp,s fel i att samarbetet spruckit, (samverkan S,C, Mp och Vfp). Man ville helt enkelt ha Vfp,s stöd.

Nu blev det ett annat alternativ där man yrkade på att skjuta ett år på frågan, och samtidigt jobba med en plan för att hitta alternativ för byggande bla hyreslägenheter etc.. På förslag av Vänsterpartiet. Vänsterpartiet kunde tänka sig att stödja ett sånt yrkande lades, och givetvis högg Mp på detta direkt, och så blev det.

Man slås ändå av att det kom beklagande och ursäktande både från Mp representanter och C representanter att samarbetet spruckit. Och att det inte varit deras fel. Men dom satt väl också med i förhandlingarna?

Stöd till Mp förresten?? Hur var stödet från dom häromdagen i socialnämnden, när Vfp,s motion om att tillsätta en äldreombudsman behandlades? Vfp förlorade omröstningen med 10-1. (mina egna funderingar).

 

Kategorier:politik
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: