Hem > politik > Obunden politik.

Obunden politik.

 

2604268_orig

Funderade igår på vem jag skall rösta på i valet 14 september. Funderar fortfarande.. Men när det gäller kommunvalet så är det givet, Välfärdspartiet. Och det är ju klart jag är ju medlem och engagerad i detta parti.

Välfärdspartiet är ett lokalt parti i Vänersborgskommun. Idag har man 2 mandat i fullmäktige, och givetvis hoppas vi på fler i detta val. Tidigare var jag medlem och hade uppdrag inom vänsterpartiet, men valde att lämna vänstern mest pga att jag inte kände att politiken inte stämde överens med min egna övertygelse, och skall man se det riktigt rätt så är jag nog mer socialdemokrat än vänster, fast jag ser mig som vänster socialdemokrat och inte den höger liberala socialdemokratin som man kan välja på idag. Politiken i Vänstern är bra i mycket, men lika dåligt i mycket annat. Jonas Sjöstedt är en sympatisk och trevlig människa, har både lyssnat på honom och träffat honom live. Men jag är inte överens riktigt i den linje han styr. Det fanns en farhåg hos mig redan när han kom på tal att ta över från Ohly. Läste någonstans att Sjöstedt var en favorit hos de gamla ”förnyarna” (med den gamle vice vänsterledaren Johan Lönnroth i spetsen) som var rivaler till Ohly en gång. Och jag upplever att Sjöstedt följer denna bana som förnyarna en gång stod för.

Jag valde Välfärdspartiet att engagera mig, då jag ändå har ett politiskt intresse, och ville inte sluta med engagemang. Att det just blev Välfärdspartiet är just att det är ett kommunparti. Ingen politisk tillhörighet i vare sig höger eller vänster, alltså tvärpolitiskt, därav den lila färgen, Rött+Blått=Lila. Man har ingen politik från någon större centralorganisation att ta hänsyn till, utan vi bestämmer vår politik själva och då med hänseende till kommuninvånarnas och våra väljares bästa. T. ex Carema (vardaga) där det stod ett val om den privata aktören skulle få fortsätta åldringsvården i Brålanda eller att kommunen skulle ta över, Socialdemokrater och Vänsterpartister ville ta tillbaka verksamheten även fast man fått klart att de åtgärdat sina brister, och skötte sig exemplariskt.

”Samtidigt är man noga med att påpeka att personalen gör ett bra jobb och ställningstagandet är principiellt: Det ska inte gå att tjäna pengar på välfärden.
Men man lägger till att det inte är så konstigt att Vardaga nu följer avtalet med kommunen eftersom det har gjorts kontroller och företaget har haft ögonen på sig.” (angående vänsterpartiet , Ttela 29 mars 2014). Det är väl bra att man står för sin sak… Men jag kan ändå känna att när det funkar och alla är nöjda, så måste man kunna vara flexibel. Och apropå på kontroller så vill Vfp har fler och tätare, men det ville ingen annan. Däremot ansåg man både från S och V, att Välfärdspartiet var en skam för sitt namn..

Tittar vi mer på den lokala politiken så kan vi helt klart se olika block, miniallians (M,Fp,Kd) och oppositionen (S och C) Och den oppositionen som inte räknas (Vfp, Mp och V) Och så dom som ingen vill ta i (Sd).  Vfp, Mp, V och Sd har inget samarbete mer än att man kan stödja varandras förslag om man tycker att det är bra (ok då, inte Sd för dom har aldrig några bra förslag om dom nu har några förslag överhuvudtaget.. eller?) Men minialliansen M,Fp och Kd håller ihop, Och S och C håller ihop (till döden skiljer dom åt verkar det som). Och sen har dom i sin tur stöttat varandra i många frågor. Iallafall S och minialliansen om man tittar på de tre och ett halvt år jag deltagit i BUN.

Vill man ha en förändring basunerar V ut i reklam den sista månaden, så skall man lägga sin röst på Vänsterpartiet. Jo en förändring lär det väl inte bli med ett maktskifte där Socialdemokraterna deltar. Hamn (eller rättare kaj) i vargön, och lägenheter på Sanden är ju de största redan överens om. Och mer lär det väl bli. Men frågan är hur en förändring skulle te sig med tillexempel V och Mp..??

Man får inte glömma att även om man röstar på ett antal individer i ett parti, så är det så att man röstar inte bara på deras (de antal individerna) vilja och åsikt, utan man röstar på helheten från centrala rikspartiet.. Man får hela grejen så att säga. Ideologier etc..

Och apropå det (Sd) i kommunen.. frågan är vad de kan åstadkomma, deras kärnfrågor ligger på riksnivå. Därav kan jag inbilla mig att en röst på dom i kommunen är en bortkastad röst, (kanske det är i andra sammanhang också, fast vilka partier är det inte det ?egentligen har jag ingen åsikt om det, rösta på va ni vill i riksdag)

Välfärdspartiet är obundet, och vill påverka bara för kommunens bästa, hela kommunen. Och vi är inte bundna till nån ideologi som bestämts i Stockholm.

 

 

Kategorier:politik
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: