Hem > Högskolestudier > Mentalt utmattad…

Mentalt utmattad…

Högskolan Väst 20130226

 

Har hamnat i en mental utmattning.. Kroppen svarar inte som den borde, och jag är bara trött. Efter att ha genomlidit kursen HRM (Human Resource Management/personalvetare) så har jag hamnat i ett stadie som jag aldrig trodde att just denna del av utbildningen skulle få mig ner i. Hade nog en förväntning att denna kurs skulle vara just den intressantaste av alla kurser som man plockat ihop till oss. Men ack.. så jag bedrog mig. Flummigare ämne får man tydligen leta efter. Eller beror det kanske på kursens upplägg och på de som skall lära ut, eller kanske rent av på deltagaren/eleven? Mmm, tål att fundera på..

Än så länge har jag inte velat lämna någon utvärdering på denna kurs, vill vänta och se så att jag blir godkänd, innan jag verbalt dissekerar kurs, upplägg och lärare.. Jag är inte nöjd, kursen känns just nu som något som bara svepte förbi, med mini behåll. T. ex. sista veckan skulle vi prata om rekrytering, skit intressant, något man såg framemot (förutom rollspel) att få lära sig lite om hur professionell rekrytering funkar, och lite tips som kan komma till användning i mitt eget arbetssökande. MEN.. så blev det inte. Mitt fokus hamnade på tenta uppgiften i stället, panik och lite tid. Å till råga på allt jäkla elände fick vi mer grupparbete. Så man kan säga att rekryteringen som skulle kunna blivit hur bra som helst med rätt förutsättningar blev bara en liten luddig plump…

Efter att vi klarat av vår grupptenta, som bestod av att förklara hur personalarbete är organiserat i Vänersborgskommun, så fick vi en individuell uppgift, som var en total katastrof i förståelse, som en klasskompis sa.. -Ju mer man läste frågorna, ju svårare blev det att förstå dom. Så efter att ha suttit och bollat frågorna fram och tillbaka i fyra dagar så blev de ändå tillsist klara.. Men kroppen tog mentalt mycket stryk.. och det värsta är att man hela tiden mässar om att det finns inga rätt eller fel i denna kurs. Utan det är tolkningen som  man gör som är det rätta..?? Blir inte klok på det här högskole upp- lägget.

Men nu efter denna mentala misshandel. Så går vi in i de två sista kurserna i vårt såkallade program. Idag körde vi Personalekonomisk kalkylering.. Sug på den ”Personal ekonomisk kalkylering” Kan det låta mindre upphetsande än så..?? Och givetvis skall vi ut och intervjua nått företag.. IGEN.. Å va roligt… Och så skall vi åter skriva reflektionsdagbok, som även skall vara tenta grundande.. Det blir väl samma upplägg som sist, det jag skriver publicerar jag i bloggen.. Ett forum som jag gillar och trivs i… Och någon kanske tycker det är intressant att läsa en 43 årig truckförares vedermödor och berättelser om att ingå i ett omskolnings projekt, som finansieras av EU.

Och imorgon drar vi igång en kurs i Arbetsrätt..  Mmm, också ett kul ämne. Om man nu funderar på rätt eller fel…

Kategorier:Högskolestudier
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: