Hem > Högskolestudier > Det finns inga rätt eller fel??

Det finns inga rätt eller fel??

Förra veckans vedermödor satte sina spår under hela helgen. Det var en tung vecka för en 43 årig fd truckförare, inom ämnet personalarbete, ”kompetens, kompetensutveckling och lärande”. Jag upplever läraren i ämnet som något svårbegriplig, inte det att han inte vet vad han pratar om, men hans lärar stil verkar inte passa mig. Svårt att ta in.

Vi fick tre uppgifter som skulle jobbas med i grupparbete. Och som den introverta individ som jag tidigare skrivit om att jag är, så infinner sig en viss svårighet och distans till just grupparbete… Men åter så överaskas jag av hur lätt jag ändå faller in i gruppen och faktiskt trivs i arbetssättet, (men visst en del funderingar bedrivs ändå på den privata lilla kammaren).

De tre uppgifterna var som vanligt näst intill obegripliga att förstå. Inga klara tydliga beskrivningar hur man skulle gå tillväga, men det är ju ändå något man börjar bli van med. Högskolan jobbar så.. luddigt flum..  Men som sagt även om gruppen och grupparbetet funkar, så var veckan tung. Den bestod av en del ångest och en del förvirring, men ändå blev slutresultatet någorlunda. En del lättade när man förklarade för oss att det finns inga fel eller rätt i våra uppgifter, utan det handlade om vår tolkning..?? Visst lättade det.. Men jag funderar ändå lite på just det. Vår tolkning? Inga rätt eller fel? Åter igen inga ramar, jag vill ha ramar. Tycker det blir ostrukturerat och konstigt utan ramar, antagligen ett arv från mina 25 års arbetsliv där allt var strukturerat och tydligt, åtminstone i min värld. Samt mina år som lokalt huvudskyddsombud inom materialhantering. Jag har lättare att förstå och jobba med arbetsmiljölagen där det inte finns några tolkningsutrymmen (nästan), än att jobba med den fackliga biten som handlar om förhandling MBL där det finns hur mycket tolkningsutrymme som helst..

I morgon inleds 3,e veckan av ämnet Personalarbete och Human Resource Management. Och vi skall börja vår examinations uppgift,,, den mest ångest laddade uppgiften hittills, söka upp och intervjua något företag och ta reda på hur deras personalarbete fungerar. Vi har valt en organisation som vi alla tyckte var en perfekt, för att inte säga helt lysande organisation att intervjua.. Vi får se var detta slutar. Dom är tyvärr inte riktigt tillmötesgående. Men en av våra fantastiska gruppmedlemmar har lyckats få kontakt med en individ på chefsnivå, som vi skall få prata med. Jaja, vi får se, känner mig inte bekväm alls. Men det kanske inte har så stor betydelse.. i sista ändan. Det finns väl inga rätt eller fel här heller??

Kategorier:Högskolestudier
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: