Hem > Högskolestudier > Ny kurs, ny ångest…

Ny kurs, ny ångest…

 

20130122_215845

 

Ångest.. ångest.. och åter ångest..

Ny kurs nya utmaningar. Knappt hinner man smälta lyckan över att ha klarat de två första kurserna, så kommer en ny och drar ner en till botten igen.. Denna kurs som började i dag heter  PHR200, och behandlar HR funktionen. Alltså personalavdelningens arbete och ansvar i en organisation. Två nya böcker att lägga i ryggsäcken, varav en väger 1680 g. Alltså nästan 1,7 Kg. Kul..

Vi blev även varse att en massa härliga grupparbete  vi skall företa oss, varav ett examinerande grupparbete DÄR VI SKALL SÖKA UPP ETT FÖRETAG OCH INTERVJUA DERAS PERSONALFUNKTION, OCH SEDAN REDOVISA I EN RAPPORT.. Fy va roligt.. Snacka om ångest. Känns inte alls bra.

Och tillråga på allt ställs allt på sin ända med att vi skall ändra våra grupper, de grupper vi haft i den tidigare OGL kursen, som jag kände mig bekväm i.. Hur tror ni detta blir för en Introvert kille som hatar grupparbete?? (nja, hatar var kanske lite grovt, ogillar är nog bättre).

I övrigt var dagen idag intressant, mycket prat om själva HR funktionens historik. Och jag fick min uppfattning återigen bekräftad, (fick det även i OGL kursen av en föreläsare, även om han inte tänkt att det skulle bli så) LEAN är en modernisering av Taylorismen. Samma sak fast ett modernare namn. Härligt att vi är överens redan från början, känns för den delen att jag och ansvarig lärare skall kunna komma överens..

Men ut och intervjua en personalfunktion någonstans… ?? jaja det får väl ge sig.. får först börja med att komma tillskott med att öppna 1,7 kilos boken, bara det är just nu en stor ansträngning på ångest stegen..

 

Kategorier:Högskolestudier
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: