Hem > Högskolestudier > Skrutifiera

Skrutifiera

Högskolan Väst 20121205

OGL lektion på förmiddagen. Slås av vilket utbildningssätt läraren arbetar. Mycket röra sig, ritar mycket på tavlan, samt berättar från egna erfarenheter.. Tre saker som jag minns från min egen instruktörs utbildning som jag gick för att kunna utbilda truckförare. Den här läraren är väl kanske den mest ”jordnära” jag stött på i den här världen. Funkar riktigt bra vill jag påstå.

Vi gjorde en test i dag också. ”En analys av olika förhållningssätt vid konflikter”. Åter ett svar att jag är en stönig jäkel.. Konkurrens nivån i topp, kämpar för det jag tror på, lite samarbetsvillig och knappt alls tillmötesgående. Alltså, tror att man färgats och präglats av arbetet kring arbetsmiljö under de sista åren. När det handlar om arbetsmiljö finns det inget kompromissande eller tillmötesgående, lagen är näst intill solklar. Mina fackliga kollegor i klassen hamnade mer åt kompromiss hållet, och väldigt lågt på sin konkurrens nivå.. Då har de jobbat mer med rena fackliga frågor, och där är förhandling och kompromiss vardagen. Tror iallafall att det kan vara så..

Som sagt förmiddagen bestod en del om konflikter..

Andra delen av dagen skulle ägnas åt självstudie, och två data föreläsningar. Blev som så att jag beslutade mig för att åka hem och göra detta hemifrån med egen dator. Petri Kajonius, höll två kortare video inspelade föreläsningar. Kritiskt tänkande och kunskapsinhämtning.

Då tänkte jag börja med att bli kritisk direkt.. Jag gillar Petri Kajonius och hans lektioner, till ock med så att jag ser fram emot dom. Han är kunnig och intressant att lyssna på, live..

Tyvärr gillade jag inte upplägget, med video föreläsning. Blev lite ”livlöst” och ointressant. Mycket vridande med ord som känns främmande för en gammal truckförare. Ord såsom, Predikament, stringenta, metodologi, facktuider, adhominem, defermer, ontologisk, ambienta, skrutifiera etc etc..

”Skrutifiera” föresten..?? Funderade en stund på om det var ett riktigt ord, låter mer som nått hämtat från ett barnprogram eller nått.. så jag tog reda på det.. Jodå, ett ord faktiskt..

Skrutifiera: (noggrant)granska, undersöka.

Men jag blev klar på att 5% fastnar i minnet av att gå på föreläsning, men att det finns sätt att kunna ta till sig mer..

Jag förstår också vikten av att tänka kritiskt. och tycker nog att jag mer och mer börjar gå åt det hållet i mitt liv.. Har alltid vart negativt och ganska pessimistiskt lagd, men har väl förstått att negativ och kritisk är inte riktigt samma sak, även om jag inbillat mig det förut.

Som sagt 5% är det man kommer ihåg.. och det är väl ungefär det jag kommer ihåg av två kortare föreläsningar.. ”Skrutifiera” 😉

Kategorier:Högskolestudier
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: