Skrivandets process.
Högskolan Väst 20121122
Idag körde vi kursen ITU (Introduktion till universitetsstudier). Dagens lärare var ”Liksom” killen. Jag kan inte hjälpa det, han gör säkert så gott han kan, och han är säkert mycket duktig på sitt område,, tvivlar inte för fem öre på det.. MEN.. Han inspirerar mig inte.. Totalt noll, det enda man hör är ”Liksom”, som används minst en gång i varje mening. Han ger också ett tämligen rörigt och otydligt intryck i sin föreläsning.. Kan vara mig det är fel på.. Men nu har vi ändå träffat ett antal olika typer på högskolan, och jag känner mig mer taggad och inspirerad på de lektionerna. Det jag tycker är synd med detta, är att jag ser detta ämne som lite krångligt och svårt, och då hade det vart bättre att någon med mer entusiasm och pedagogiskt kunnande hade kört dessa föreläsningar.. Som sagt kanske bara jag, men tror att fler upplever samma.
Det dagen handlade om var ”Skrivande” och skrivande processens delar. Förstadie, skrivstadie samt efterstadie. Alltså, man skall först analysera, sortera, samla stoff och strukturera/planera.
Skriv stadiet består av formulering.
Efter stadiet är bearbetning, korrekturläsning och slutligen publicering.
Detta var det stora kärnämnet för dagen. Samt att vi gjorde grupparbete kring referenser (källhänvisning). Ganska intressant, så där lite lagom.. Lite svårt då jag nog kände att det var svårt att tyda vad frågeställningen var. Men tillsammans löste vi ändå uppgiften.. Och kanske det viktigaste, jag förstod uppgiften när vi var färdiga. Men hade nog lätt snavat om jag skulle försökt att klara det helt själv.
Litteraturen i ämnet var Referera Reflektera konsten att referera och citera beteendevetenskapen (Erikson 2009). Lagom spännande bok.. relativt lättläst, men fruktansvärt tråkig..
Idag dök det upp ytterligare en bok.. (Känner att min ryggsäck bara blir tyngre och tyngre risk för ergonomi problem).