Hem > Vänersborgs kommun > ”Som ekonom ser jag bara utgifter”

”Som ekonom ser jag bara utgifter”

 

 

 

Tänkte lite kring en sak jag snappa upp på sista BUN mötet i Vänerborg. Någon nämnde bandy VM i samband med att ekonomerna drog budget och prognoser.  Som svar på bandy VM, svarade ekonomen ”Som ekonom ser jag bara utgifterna”  Och uppenbarligen ser ekonomen stora utgifter i samband med detta evenemang. Med tanke på hennes min.

Jag vet att jag riskerar att bli kallad hatisk och populistisk med sådana här funderingar, som vi alla Vänsterpartister i Vänersborg tydligen är, enligt vissa. Men jag kan säga som så att jag har inget vare sig emot IFK Vänersborg eller bandyn i sig. Jag är inte intresserad av bandy,det är väl det enda.. Men det jag reagerar på är att vi går minus år efter år på arenan.. Man drar ner på evenemang för det är dyrare att driva evenemang än att låta bli.. Skolan behöver pengar, vi behöver mer personal till skolan osv.. Då kan jag personligen tycka att ett VM i bandy inte är nått vi har råd med, samt att allt skall arrangeras av en bandy klubb, en bandy klubb som har stora ekonomiska svårigheter..  (skall tilläggas att när det gäller ekonomin hos IFK, har jag ingen koll mer än det jag hört på radion).

Jag hoppas jag har fel i mina misstankar och att notan inte blir för dyr.

Någon hade skrivit en kommentar på sr.se/vast,  att det genererade mycket pengar till VBG med stora idrotts evenemang,  minst 2 miljoner i boende och annan kommers.. Någon annan hade svarat att till kommunen kommer det inga pengar, Kommunen äger inga hotell eller resturanger etc.. Jo så är det nog tyvärr.. kommunen drar inte in många kronor snarare tvärtom.

Fast allt är ju försent. kommunen har ju beslutat att stödja detta. Det är bara att hoppas att det blir bra, och inte åter en skandal i VBG,s historia..

Kategorier:Vänersborgs kommun
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: