Hem > SAAB > Inget nytt.. Men spänningen är ooooolidlig.

Inget nytt.. Men spänningen är ooooolidlig.

Det är högst märkligt.. Mitt bloggande blir mer o mer sporadiskt. Jag har helt enkelt inte tid. Sen jag blev arbetslös på riktigt så har jag fått så mycket att göra av någon anledning, så man börjar just fundera på hur hann jag tidigare med att arbeta?

Givetvis finns en massa saker som händer, en massa saker att reflektera över. SAAB, politik, skola, fackliga spörsmål (bla JULA,s hantering av inhyrd bemanning som strider mot allt vad min fackliga övertygelse är byggd på).

Men jag skall försöka att skriva mer, för min egen skull. Som sagt när jag skriver så är det fruktansvärt ego styrt.. Jag mår bra av att skriva. och får jag inte gjort det med vissa mellanrum så fylls det på med tankar och vill gärna rinna över..

SAAB Automobil Stallbacka Trollhättan…

Vad händer? Inte en aning. Men mycket talar för att vi som är intresserade skall få något besked i mitten/slutet av denna månad. Varje dag försöker jag läsa på nätet vad som händer.. Men inget.. Åtminstone inget nytt. Spänningen är oooolidlig.

Man kan läsa rubriker om SAAB,s ande återuppstår i form av en bil från kina som bygger på gamla modeller. Det som BAIC köpte, och nu färdigställt.. Men jag känner nog inte riktigt så. Det är en kinesisk bil, precis som VAZ Lada var en rysk bil som byggde på en gammal FIAT.  Min åsikt.

Man kan även läsa om chefer som börjat inom olika företag, bla VOLVO. Ja, det är väl ganska naturligt. Finns väl ingen risk att högt betalda chefer skulle finna sig i att avvakta och gå på A-kassa.. Många har kompetens som efterfrågas och naturligtvis tas de emot med öppna armar.

Stora rubriker idag. SAAB Chefer börjar på ett okänt kinesiskt bilföretag, Qoros. Oj, vilka chefer då tänker man. Nyckelpersoner? Säkerhetsansvarige Per Lenhoff och informationsdirektören Eric Geers. Mmm, va väl inget att blåsa upp? Eller? jovisst, en rad ingenjörer också. Men man kan känna att nyhetsflödet är torrt just nu.. Jag tycker det bara kommer ut en massa nonsens nyheter.

GM säger fortfarande NEJ, ytterligare en stor nyhet? GM sa NEJ hela vägen när Brightwell påstod att man hade dialog, vilket som sedan har bekräftats att man hade, av just GM.. Gm,s uttalande är heller inte speciellt intressant i dagsläget, utan mer intressant i ett skede där en affär kan synas som klar. Då är det intressant att höra vad GM säger..

Jan- Åke Jonsson fd VD. Med risk att få skit för det, för han blev kristus/helgon förklarad av SAAB arbetarna under de jobbiga åren när GM skulle lägga ner. Jag betvivlar den mannen idag.. Jag ser hans avslut i SAAB som SAAB,s döds stöt. Jag kan ha full respekt för att han slutade och inte orkade mer. Men jag ser en lögn som nu börjar lysa igenom. Han bestämde sig för att sluta för att han gjort sitt, och nu skulle ägna sig åt familj och barnbarn.. Han ploppar upp oftare och oftare i media. Nya företagsstartande, nya styrelseuppdrag, föreläsningar högt o lågt.. Det där med familjen nämns inte längre.. Utan det här är en driven man som jobbar ungefär lika mycket som förut. Det var hans beslut att sluta på SAAB som var dödsstöten… När han sa att han skulle sluta, blev underleverantörerna livrädda. Och började kräva förskottsbetalningar, vilket inte funkar i bilbyggar världen, och framförallt i ett litet företag som SAAB som hade långt kvar till att nå sin affärsplan som skulle resultera i vinst. Hade han inte hoppat av kanske.. kanske hade det löst sig.. kanske inte.. Men dödsstöten var det..

Jag hoppas och tror fortfarande. Jag är mycket spänd över vad som komma skall.. Jag tror att snart inom någon vecka eller två, så vet vi mer.. Och kanske, kanske så är det ett indisktföretag som kommit överens med en amerikansk bilkoncern, som sitter där som SAAB Automobil,s nya ägare. Eller så är det en kinesisk.. eller en europe????

Kategorier:SAAB
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: