Hem > SAAB > Mission Impossible..

Mission Impossible..

 

Skrev lite igår om att jag börjar bli lite orolig.. Och det finns mer saker än just sega förhandlingar mellan intressenter och KK förvaltare, och eventuell låg producering av enbart elbilar.

Arbetsförmedlingen… (ryser). Jo så är det ju, man skall ju stå till arbetsmarknadens förfogande, och aktivt söka arbete. Sådan är lagen och vår regering har ju inte underlättat precis.

Men problemet är att det inte finns några jobb.. Jo visst det finns massor men inte här. I Göteborg, Borås och Skövde finns allehanda bemanningsföretag som vill ha folk. Men jag är inte beredd i dagsläget att åka så långt för att ta mig till ett arbete. Jag har familj också, som jag måste ta hänsyn till. Flytta är inte heller aktuellt då hela familjen är rotad här. Svårigheten är att försöka övertyga arbetsförmedligen.

Jag har av någon anledning hamnat lite galet redan från början. Vissa som jag pratat med har inte hört ett ljud från AF. Medans jag fått upprepade påminnelser att jag måste aktivt söka jobb, och har även blivit ifrågasatt varför jag inga sökt.

Jag skall berätta lite om min senaste upplevelse av denna myndighet.

Jag blev för några veckor sedan uppringd av en förmedlare som presenterade sig som Carlos. Carlos talade om att han var min handläggare på AF. Han undrade hur det går i mitt arbetssökande och hur många jobb jag sökt. När jag sa att jag inga sökt, blev han mycket ifrågasättande och undrade Varför??

Jag förklarade att jag har regelbundna kontakter med Startkraft och att jag och min coach jobbar på att komma framåt, jag scannar regelbundet arbetsmarknaden över nätet, men inte hittat något som skulle passa..

Carlos bestämde att vi måste träffas, och skulle skicka ett brev om en tid. Jag fick ett brev ca fyra- fem  dagar innan vi skulle ses. Det var bara det att jag fått influensa och var liggande i feber. Eftersom jag går på lönegaranti, så hade jag inte brytt mig att sjukskriva mig, då det bara kändes knöligt och besvärligt. Jag ringde Carlos och bad om att få flytta vår träff några dagar pga att jag var sjuk, men icke… så kunde man inte göra. Jag skulle isåfall ta mig ner till AF och visa upp mig att jag var sjuk,och så skulle jag avstängas under den tid jag inte kunde stå till förfogande. Jag förklarade att jag har ju lönegaranti.. vad är det jag skall stängas av i från?? Men Carlos förklarade att det är samma regler som för A-kassa.. Skitjobbigt,, De e då f-n för byråkratisk fyrkantighet.. Jag gav upp och sa att jag kommer om det nu skall vara så jävla besvärligt, och skjuta upp träffen några dagar. Carlos tyckte det var bra, om det nu inte var så att jag var förjäkla krasslig med risk för att smitta..

Men jag tog mig ner, träffen tog 15 minuter!!! Och under den tiden hade jag fullt sjå att förklara att jag hela tiden söker jobb, men inte hittat nått att lämna in ansökan till, jag jobbar aktivt med jobb coach. Och jag har en insikt och en plan som säger att SAAB kommer att återuppstå inom en snar framtid.

Carlos ansåg också att det kommer hända något på SAAB, men inte för mig?? Det blir mindre verksamhet spådde han med mest ingenjörer och tjänstemän. En viss produktion men samtidigt inget som talar för att just jag skall bli anställd..? Jag talade  om att vi faktiskt har svensklagstifting och LAS som man ev måste ta hänsyn till.. Men där var vi inte överens.. Så jag fick förklara för honom om regelverket, tex övertagande av verksamhet, om det blir en likvärdig verksamhet som startar upp..

I övrigt var väl Carlos trevlig när vi väl träffades på tu man hand.. Men tråkigt att han inte kunde se på saken som jag.. Att det just nu bara är en lite formalitet som skall till, innan vi är igång igen.. Utan att man skall tjôta på mig om ett omöjligt uppdrag. Söka jobb!

Så, nu får vi hoppas att det händer nått inom kort, för jag vill vare sig pendla, jobba inom bemanningsföretag eller flytta.. Och A-kassan blir ju ingen fet på.. Så kära Anne-Marie Poeteux, skynda på nu.. Och sälj till Youngman som vill starta upp snarast… Snälla snälla snääälla.. För Carlos hänger på låset, och jag börjar få ont i magen….

Kategorier:SAAB
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: