Hem > SAAB > Elbilar? Hmmm..?

Elbilar? Hmmm..?

Skriver inte så mycket just nu.. Beror på flera orsaker, men mest på att jag upplever våren, och fått lite annat att göra än att häcka vid datorn mesta delen av dygnet.. Sen är det klart att jag fortfarande väntar, och svaren uteblir, informationen har tystnat helt.. Inte ens spekulationerna/rykten hörs. Men en sak  som blossade upp för någon vecka sedan var ett nytt upplägg med nått Kinesiskt/japansk konsertium, som vill satsa på elbils tillverkning, ryktet/källan var mycket positiv och detta skulle vara det absolut bästa alternativet just nu..

Jag blir lite orolig, dels för att det tar lång tid innan det händer nått, och dels för att det skulle vara så positivt med elbilstillverkning. Så positivt att även Svenska regeringen/staten skulle vara mycket intresserade av detta upplägg.

Visst elbilar i all ära… Men bara elbilar? Känns som ett upplägg som inte skulle ge alla föredetta SAABare jobbet tillbaka, kanske bortåt 600-700 allt som allt kollektivare, tjänstemän och ingenjörer.. Det är för dåligt, vi behöver en produktion som kräver minst 3500-4000 arbetstillfällen på stallbacka och minst lika många inom underleverantörs sidan..

Experterna dissar elbilar, och har gjort länge.. Sen att det bubblade upp många artiklar häromdagen efter Kina/Japan ryktet, om att elbilar inte går så bra.. Är ju ingen nyhet. Elbilar kan man utveckla vid sidan om, för givetvis hör de till framtiden, men man behöver ha nått mer o greja med så man får in inkomst.

O elbilar föresten, vi vet inget vad dessa kan komma att påverka miljön, för givetvis behövs en högre elproduktion, man behöver kunna ta hand om uttjänta batterier, osv.. Sen finns hälsorisker som man inte har riktigt koll på.. typ elektromagnetiska strålningar.. Om man tittar på tex batteridrivna gaffeltruckar så finns det ett samband, visserligen inte bekräftat men ändå en stark misstanke att det finns en koppling till cancer. Man vet helt enkelt för lite.. Men visst utveckling och ett elbilskoncept bör alla biltillverkare ha inför framtiden..

Jag har försökt att reda ut vad som gäller angående ryktet om att sista mars skall slutbuden vara inlämnade. Mest ett obekräftat rykte, men heller inget som KK förvaltarna dementerat. Och viss media skriver att så är fallet, tex skrev någon Norsk tidning att nu skall det vara färdigt med budgivningen och KK förvaltarna skall börja utvärdera buden och vad de innebär. Jag själv fick genom en källa lite info, som bla säger att det vart ett stort pådrag inne på SAAB de sista veckorna i princip varje dag, men att idag var sista inplanerade besöket. Och det kan jag ju då tolka som att det ligger en viss substans i ryktet om att denna vecka är en deadline för inkomna bud.

Sen tycker jag det är svårt att bedöma KK förvaltarnas uttalanden, bla om att det skulle vara ok för nya bud även efter deadline?? Men jag vet inte, dom är mycket luddiga i sina uttalanden. Och har så vart hela tiden. Deras presskonferenser, som bara förvirrat och inte gett något överhuvudtaget, har de dragit ner på till var fjortonde dag istället för de inte har nått nytt att komma med..

Jag väntar, och jag tror fortfarande på en lösning, men börjar bli lite orolig..

Kategorier:SAAB
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: