Hem > SAAB > Åter en presskonferens utan nått..

Åter en presskonferens utan nått..

 

Jag blir så grymt frustrerad.. De senaste tisdagarna har jag suttit bänkad framför PC,n. Med en förhoppning att få nått nytt till mig i SAAB frågan.. Men ack nej, inget nytt, inget konkret.. En massa samma svamell. 6-7 intressenter med en helhetslösning, inget om några bud, inget om vilka intressenterna är, inget om man närmat sig en lösning. För ett par veckor sedan talade man om att man räknade med att kunna presentera en affär i slutet av februari månad utgång. När man väl kom till februari månads utgång så var det inte så man menat enligt A-M Poeteux, utan det var deadline för såkallade indikativa bud, alltså bud som inte är bindande. Utan bara en indikation på intresset.. Men faktum var att konkursförvaltarna sa att i slutet av februari räknade dom med att kommit så långt som att en färdig lösning skulle kunna presenteras..

Nu har man som sagt ändrat detta, och nu har man fullt upp med att gå igenom de där indikativa buden, för att gallra och se vad som blir bäst.. Och samtidigt är det dags för intressenterna att börja den ”riktiga” budgivningen. I slutet av våren, tror man kunna komma till en deal som kan bli bra.. Senaste uppgiften är att det finns en typ av deadline 30 april, men det är som vanligt någon med insyn som kläckt detta till media, KK förvaltarna själva uppgav ingen tidsfrist/deadline..

Idag la jag ner Sveriges radio Väst,s bevakning av presskonferensen, den blir mer o mer en chatt, och det känns som att han som skriver har blivit ett SAAB proffs som svarar på frågor under tiden utifrån egna ideer och slutsatser.. Så mitt val blir TTela,s bevakning, då den som bevakar inte bedriver chatt, utan återger hela tiden konkret vad som sägs.. Men jag kunde inte stå emot utan gick ut o kolla Sr,s sida efteråt.. Och det var ganska mycket diskussion om vikten av att det måste gå fort innan man tappar för mycket kompetens. Ett inlägg i debatten kom från SAAB,s united ”Vi har hört att efter köp tar det 12-15 månader innan man kan börja tillverkningen igen” Och reportern håller med det tar mycket lång tid, och någon drog en slutsats att det första året lär man ju inte anställa någon..

Jag inbillar mig att de har fel. Visst det tar antagligen tid, och det handlar om att skriva nya avtal etc.. Men framförallt Youngman har talat om att får dom komma till blir det en ganska snabb uppstart. Youngman har ju naturligtvis slipat på det här. De delar som saknas tar man från Kina. Alla som vill vara med får lugnt anpassa sig och hoppa på tåget, och det snabbt. Jag menar Kina, det är ju bara att skicka dit prylarna som behövs så har man grejerna kopierade inom en vecka. Om de inte redan är det.

Men som sagt jag vill veta… Vilka fler är intressenterna? SAAB,s united hur säkra källor har dom? BMW? Tata? etc?? Tata förnekar visserligen, men bekräftar att Mahindra har lagt bud. MMmm frågorna är många.. och vill man komma igång igen så måste det nog skyndas på lite.. En snabb återstart kräver personal som kan och vet..

Sista april? 12-15 månader efter det, hmm juni nästa år? Nä det blir inget bra, då handlar det verkligen att starta upp från noll. Det kan ju ingen ev köpare tycka är en speciellt lysande affär..

Nu när mina favvosar är borta, så får det nog bli Youngman för mig.. Jag hoppas att det kommer något konkret snabbare än man spår.. Men innerst inne så börjar jag tro att 30 april oxå spricker, hoppas jag har fel…

Kategorier:SAAB
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: