Hem > Vänersborgs kommun > De bidde en tumme???

De bidde en tumme???

Känner en större och större misstänksamhet, gentemot skolnedläggningar och ”medborgardialogen”.. Man har hela tiden både från styrande ”mini alliansen” och ”oppo(S)itionen” i barn och ungdomsnämnden pratat om att man betalar alldeles för mycket för lokaler som inte behövs. Pengar som skulle behöva läggas på läromedel och lärare, för att nå bättre kunskapsnivåer och bättre resultat. En omfördelning som skulle innebära att man lyfter sig från den dåliga placering man i dag innehar..

Min misstänksamhet grundar sig i uttalande i lokalpressen där projektledande tjänsteman uttalar sig.

Vi vet alla, (kanske inte alla, eller så vill man inte förstå) att det behövs ett antal miljoner till att återskapa de resultat man uppnådde 2008. Typ ,rundaslängar 20-30 miljoner, om året. Besparingarna man kan göra är max 10 miljoner. Och skall vi vara riktigt ärliga så tror jag inte maktens elit kan skära bort så mycket så att man uppnår dessa 10 miljoner.. Jag tror inte man klarar  det för opinionen ute i stugorna påverkar naturligtvis hur resultatet kommer att bli. Och då handlar det inte om ”dialogen” för den kantrade redan första kvällen som den skulle sjösättas, vid första info mötet.. Utan en ganska ”obehaglig” opinion som gått samman, inte bara enskilda skolor i Dalsland eller enskild skola i Västra Tunhem.. Utan en samlad styrka av medborgare som nu kräver att alla skolor skall bevaras.. Och detta tror jag inte kan förringas av makt eliten i kommunen. Utan man kommer att göra nån form av kompromiss vilket kanske inte alla kommer att gilla, men ändå flertalet till slut, kan komma att köpa..

Men det innebär ju samtidigt att de där besparingarna som man är ute efter inte kommer att bli av.. Utan kanske bara hälften om man har ”tur”.. Och vad räcker det till??

Jo säger man sparar vi 10 miljoner så skulle det räcka till 20 nya lärartjänster, men det behövs 40..?? Ja men då fördelar man om de ytterligare 20 från de enheter man lägger ner.. Fast det kan man ju ganska enkelt räkna ut att så kommer det ju inte att kunna bli,, behöver man ju inte vara geni för att förstå..

Alltså känns det som att det är på väg att bli en tumme,, och inget mer..  Sparar vi kanske 5-6 miljoner i nedlagda skolor, så är det ju så att Arena Vänersborg går minus just 5-6 miljoner varje år… Mmmm.. misstänksamhet,, kan inte hjälpa det.. betänk nu att det är jag som vanlig privat person som skriver,, och är misstänksam, jag har inga belägg för det jag skriver mer än min egen misstänksamhet..

Kategorier:Vänersborgs kommun
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. februari 23, 2012 kl. 22:41
  2. februari 26, 2012 kl. 17:30

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: