Hem > SAAB > Åter en vecka till ända.

Åter en vecka till ända.

Så då var denna vecka till ända.. Och fortfarande inga konkreta bud eller något annat konkret heller för den delen, mer än att konkursförvaltarna tror fortfarande på att sälja en helhet, och att det skall återstartas bilbyggande på stallbacka. Någon form av bilbyggande??

Det har varit stats sekreterare i Trollhättan idag för att träffa KK förvaltarna och följa upp arbetet med stödpaketet. Kom väl inte fram nått nytt med detta besök mer än en sak jag kan tycka är anmärkningsvärd. Statssekreterarna bekräftar att regeringen har träffat intressenter på Saabs konkursbo, men säger inte hur många. Som Håkan Ekengren (C) beskriver det så ska regeringen se till att det finns ”olja i maskineriet”. Det handlar mycket om att öppna dörrar – något han hoppas att regeringen faktiskt har gjort. Fast han vill inte säga vilka dörrar. Han hoppas?? Men vad gör dom då?? Jag vet inte vad jag skall tro.. Regeringen har ju inte brytt sig speciellt mycket förut, och jag tycker det känns som dom skiter i oss nu också. Man har fått det som man vill, SAAB i konkurs. Och kan man få KK förvaltarna att inte skynda på så kanske det kan bli en uppstyckning, så är problemet SAAB ur världen, och det slipper bli en valfråga 2014.. Nä, nu var jag jävl.. skeptisk..

Mahindra & Mahindra gjorde ett bekräftande att de var intresserade av SAAB. Det skrev jag om igår.. Jag var lite frågande.. Och är inte mindre frågande idag. Vad vill dom? Hur mycket vill dom ha? Beslutade mig för att söka lite information, o jisses va mycket indisk ekonomi och motor media det finns..

Men vad jag kan se, så är deras svar om intresset fortfarande vagt, dom säger inte riktigt klart på vad dom är ute efter. Men helt klart vill dom ha teknik för att vidareutveckla sina SUV,ar. Dom säger vid något tillfälle att dom är intresserade av vissa delar, och är beredda att betala för detta någonstans runt 200 – 300 miljoner dollar. Alltså enligt dagens kurs runda slängar 1,3 – 2 miljarder svenska kronor. Det är även prat om att det kan vara bra för deras globalisering..

En kinesisk tidning säger så här. ”13 februari sade källor att Mahindra & Mahindra övervägde att ge upp förvärvet av SAAB, då General Motors vägrade att släppa sina licenser. Men någon källa har nu  sagt att Mahindra har skickat en advokat till New York och Detroit för att förhandla.”

Jag tycker att det är mycket oklart vad dom egentligen vill, det kan ju vara så att de ändrat sig och vill ha en helhet, det händer ju ganska mycket kring budgivningar etc.. Men om jag förstår rätt så är det naturligtvis fyrhjulsdriften och tekniken som lockar, och antagligen 9-4X. Men om inte GM går att förhandla med kring just detta hur intresserade är dom i sådana fall?

Jag läste någonstans att även nån person i Kinesiska superdepartementet (tror jag) sagt att SAAB är nu ännu mer intressant än tidigare, och om jag nu har rätt så kan det ju faktiskt vara så att superdepartementet gör klart med kinesiska intressenter typ Baic, att de inte skall lägga sig och att Youngman kan köra på med sitt tänk.. Fast det finns även en del rykten som talar för att Youngman inte alls vill ha helhet utan bara vill åt vissa delar.. Fast just nu är det nog mycket rykten i omlopp.. Youngman förväntas iallafall tillbaka till Sverige nästa vecka för att fortsätta att förhandla och buda..

Brightwell Holding har inte sagt något än, det gick nått snack om att de skulle eventuellt komma med bud denna vecka.. Men tydligen inte, eller så har de det. om har ju någon form av tystnadsavtal med KK förvaltarna kring själva budgivningar och själva affärsförhandlingarna. Men vi får se. Jag har trott det förut, och jag tror det igen… Nästa vecka, då kommer det att röra på sig…

Kategorier:SAAB
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: