Hem > Vänersborgs kommun > Inför medborgardialogen..

Inför medborgardialogen..

Jo, jag måste.. bara en liten notis.. Bara ett par meningar,, kan inte stå emot fast jag kanske inte borde.. men någonting inom mig säger ”GÖR DET”..

Jo, idag var jag på ett hemligt möte, med barn och ungdomsnämnden.. det som jag skrev om häromdagen ”Välkommen att diskutera framtidens skola?”

Det började lite komiskt med att jag skulle hämta min partikollega vid Frändeskolan.. Tänk er själva.. att veckla in en 2 meter lång Kärvling i en Ford Fiesta från -88.. 🙂

Men iallafall så kom vi till mötet som var lite underrepresenterat från vissa partier, givetvis giltiga skäl, för mötet utlystes med kort varsel, och sen var det ju hemligt. så även om ville va med på typ telefon så gick inte det.. (kunde ju ha varit avlyssnad).. Känns faktiskt lite som mission imposible .. Efter du tagit del av informationen kommer denna skiva att brinna upp inom 5 sekunder.

Men jag vet egentligen inte vad som var speciellt hemligt, men visst med full respekt så kommer jag att utelämna viss information, den kommer att delges för alla under ungefär samma tillfälle, fast inte egentligen.. för vissa får info före info tidningen släppts .. Och får just då veta vad man skall ta ställning till.. medan andra får info tidningen före deras möte och kan förbereda sig..

Jaja,, mycke med det tekniska. men jag vill åter gå tillbaka till annonsen som skickats ut angående info träffarna.. Den stämmer inte. För som jag skrivit tidigare så har politiker inte vart med och tagit fram förslagen, utan det är rent tjänstemanna jobb.. Detta bedyrades återigen. Alltså de förslag som kommer att förmedlas är rena tjänstemanna förslag som inte tar hänsyn till politiska beslut, utan bara rent pengamässiga förslag på hur man rent teoretiskt skall kunna få den allra bästa skolan enligt tjänstemännen, sedan blir det politikernas tur efter att dialogen avlutats, att fatta beslut. Man kommer att delge medborgarna ett antal förslag, sen får medborgarna kryssa i vilket/vilka förslag man tycker är bäst.. Sen kan man även tycka att inget av förlagen är det jag vill.. och då skall det finnas ett par rader där man kan säga sin egen mening. och BUN ordföranden sa att det kanske kommer många bra kreativa förslag, och att det kan bli några sådana förslag i sista änden som nämnden kommer att fatta beslut om, kanske inte alls tjänstemännens..

En Moderat ledamot hade lite väl höga tankar om sig själv vid ett tillfälle, hon tyckte att det var lite rörigt, och hon förstod inte.. Och om inte hon förstod hur skulle då gemeneman förstå?? Men hallå.. En Moderat som inget begriper, det är väl mer normalt än undantag.. 😉 Men i slutet så tyckte hon ändå  att presentationen var något av det bästa hon sett någonsin.. Jo då, som sagt Moderater….

Så slutligen så kan man väl säga som så att.. Politikerna i nämnden har gett ett uppdrag till tjänstemännen, alltså är dom oskyldiga (tjänstemännen) till om det blir något negativt, Politikerna har lyssnat på tjänstemännen som tagit fram förslagen,  skulle det bli något negativt så är det inte politikerna i nämndens fel för det är tjänstemännen som tagit fram förslagen.. Och sen efter att nämnden tagit någon form av beslut till det som tjänstemännen utarbetat så skall även kommunfullmäktige säga sitt, så då är ju både tjänstemännen och nämnde politikerna oskyldiga, för kommunfullmäktige bestämmer i det yttersta men som  ju egentligen är oskyldiga för dom lyssnar ju på beslutet från nämnden som i sig är oskyldiga för det är tjänstemännen som på uppdrag av nämnden tagit fram beslutsunderlagen… TYP..

Fast vi skall (kanske vi,, fast det verkar som att det blir ordföranden och presidiet som tar fram ev nya förslag, tror jag) titta på alla inskickade förslag som sedan kan komma att bli någon form av beslutsunderlag och då är det ju medborgarana eller någon medborgare som bestämt vad vi skall ta ställning till.. Och i vilket fall så har ju medborgarna vart med i dialogen, och faktiskt kanske eventuellt ändå vart med och bestämt..

Bun,s ordförande talade också om för oss som politiker, att vi får inte ta ställning i dagsläget och under tiden dialogen pågår, för vi skall inte lägga oss i, utan vi får ta det när dialogen är slut, och vi går mot beslut.. Men nu blev det skitjobbigt.. Om man redan tagit ställning.. redan innan idag.. hur gör man då?

jodå.. tror det blir en vår med en väldigt intressant debatt..

Ps. Klicka gärna på bilden överst i bloggen 🙂

Kategorier:Vänersborgs kommun

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: