Hem > Vänersborgs kommun > Välkommen att diskutera framtidens skola??

Välkommen att diskutera framtidens skola??

Min  partikollega Stefan Kärvling skrev i går en blogg, angående en annons om medborgardialog som gått ut i lokalpressen.. (Bloggen hittar du här En liten annons om medborgardialog )

Känner att även jag vill göra en liten notering om samma sak.  För det det första, så står det i annonsen så här, .”Under hösten var det många medborgare som engagerade sig och gav synpunkter och förslag på vad som bör tas hänsyn till då förslag om framtidens förskolor och skolor utarbetas” , på förra BUN mötet så sa föredragande tjänsteman Sven-erik sjöberg att man fått in 20 svar på den förfrågan som man lagt upp på kommunens hemsida.. 20 svar… ”Många medborgare som engagerat sig”?? Jag frågade om detta gått ut till medborgarna att man kunde tycka till på kommunens hemsida. och fick svaret att, Nej, vi har inte annonserat om det, utan bara lagt upp förfrågan på hemsidan. (undrar hur många det finns som har för vana att kolla in kommunens hemsida? eller överhuvudtaget någon gång alls vart inne där?)

Sedan står det vidare i annonsen, ”Utifrån detta tar politiker och tjänstemän inom barn och ungdomsförvaltningen fram olika alternativ för hur vi skall få bästa möjliga skola och förskola för våra skattepengar.” och det är ju inte riktigt sant precis som min vän Kärvling påpekar i sin blogg. Politiker står det förvisso, inte politikerna i BUN, utan just politiker, vilket innebär att ett fåtal kan ha varit med att ta fram förslagen, men det påstår dom att dom inte vart (presidiet, M,S o KD). Utan dom har inte lagt sig i säger dom, utan det har skötts utav projekt, och projektet hade inte klart hur alternativen skulle se ut på förra mötet enligt BUN,s ordförande.. Således visste inte heller presidiet hur förslagen såg ut i sin helhet. Förutom KD,s representant som sa vid ett tillfälle när antagligen tungan slant, att han inte kände sig helt bekväm i en del av förslagen som kommer att tas upp???

Nu skulle ju egentligen inte vi andra få någon info om förslagen förrän på de vanliga info möten som skall gå ut till alla i kommunen, men efter ett visst tjôt så gav man med sig, men det handlade bara om ren info, ”Glöm att ni kan påverka om ni tror det, för då är förslagen tryckta och färdiga” sa andre vice ordföranden i BUN (KD). Och till råga på allt har man förklarat att info mötet för oss andra kommer att vara under stark sekretess?? Några kundeinte vara med på kort varsel och bad om att få vara med på mötet via telelänk/telefon.. Men icke,, så går det inte till, för då kan informationen läcka ut.. Nu är det hemligt värre, och jag börjar faktiskt känna mig lite nervös för det här.. Undrar om jag skall maskera mig, eller om det räcker med mörka glasögon…??

Välkomna att diskutera framtidens skola och förskola… Låter nått det.

Kategorier:Vänersborgs kommun
  1. Pia Sturm Nordh
    februari 1, 2012 kl. 18:48

    För att det ska räknas som tittar storm i tidningen räcker det med att 3(!) personer hör av sig. Jämfört med det är 20 mycket.

  1. februari 3, 2012 kl. 17:40
  2. februari 9, 2012 kl. 21:20

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: