Hem > SAAB > Hobby.. kolla in vilka bilar folk har på olika arbetsplatser?

Hobby.. kolla in vilka bilar folk har på olika arbetsplatser?

Läste en insändare i dagens lokalpress,, där någon ifrågasatte varför det inte syntes fler SAABar på SAAB,s parkeringsplats när vi var igång..

Om jag fattar insändaren rätt så ifrågasätter han varför SAAB jobbarna inte köpte sina egna produkter utan att man köpte andra bilar istället.. Jag fascineras av insändaren för det låter som han inte själv jobbar på SAAB, utan bara gnäller på SAAB arbetarna och att de kan skylla sig lite själva att det blev som det blev.. Och är det så att han inte har med SAAB att göra, då tycker jag det är ganska komiskt att han har koll på vilka bilar som stått parkerade på SAAB,s jobbar parkering.. Varför har man intresse för det??

Ja ärligt,, vad säger det egentligen, jo att folk prioriterar annat  än en bil, typ boende och familj och lite annat.. SAAB bilarna var/är för dyra.. Men med all rätt det är en exlusiv bil som alla inte har råd att äga.. Vi bygger en bil som ligger i premium klassen, och vi bygger en bil som är i samma klass som Audi, BMW och kanske Mercedes,, Drällde väl inte av sådana bilar heller.

Och jag tycker kanske mer att det säger lite om vårt löneläge, än om vår lojalitet till vår arbetsplats och produkt. Bilarna är dyra, hade vi fått köpa dom för samma pris som en tex koreansk bil ligger i, så hade vi nog alla åkt SAAB, fast det är klart en exklusiv bil brukar även kosta att äga, typ försäkring etc..

Och då säger folk med mindre bättre vetande, SAAB borde bygga mindre billigare bilar som folk har råd med.. Bloggade om det en gång i höstas, (klicka på den kursiva texten så länkas ni automatiskt vidare om ni vill) Billigare bilar . Funkar inte så, vi är en för liten fabrik, skall vi göra småbilar i 100,000:- kronors klassen, måste vi ha en kapasitet att spotta ut bortåt 800,000 bilar om året, och så skall vi tävla med korea, VW, och japan, glöm det.. Vi måste bygga dyra bilar, så att vi kan tjäna pengar på dom med runt 100 tusen bilar om året.. Alltså måste det vara lite mer exklusivitet och lite dyrare..

Jag har en SAAB som är 14 år gammal, jag har aldrig haft råd att köpa någon ny,  en 14 år gammal SAAB kan upplevas som omodern, men jag åker 1000 ggr bättre i den än i många av dagens nya bilar,  jag som industri arbetare har råd att köpa vår produkt när den är sådär 8-10 år gammal.. Så min bestämdaste uppfattning är att våra produkter är de allra bästa i världen, men jag prioriterar annat än en ny dyr bil..

Visst är det spännande nu, när vi går i väntandes tider..  Flera av de såkallade intressenterna har talat om att man vill köpa SAAB som en helhet, man har för avsikt att starta upp igen, och det snart.. Man oroas över att folk hinner få andra jobb och försvinner från företaget, (mest ingenjörerna som vanligt, för utan dom ingen komplett Phoenix). Men helt klart det är bråttom,,

Och jag är lite besviken, jag har ju både läst och hört att som SAAB arbetare så är jag väldigt eftertraktad och innehar en stor kompetens som alla arbetsgivare vill ha… Ingen har ringt än, har sagt till hela familjen att man får inte ockupera telefonen för det kommer nog ringa någon vilken dag som helst,.. Å andra sidan, blir man ju tvungen att tacka nej, för jag skall ju tillbaka till mitt gamla jobb, så ser man det så, så är det kanske lika bra att ingen ringt än….(Och så har jag ju faktiskt inte sökt nått heller).. Det är nog bara frågan om veckor nu innan det är färdigt hur det blir,, Turk, Kines, Indier (eller Svensk??)..

Kategorier:SAAB
 1. Niclas
  februari 1, 2012 kl. 12:37

  Håller delvis med men: Saabar är inte för dyra. De ligger i precis rätt prissegment som de ska. Sen att du och jag väljer att köra äldre Saabar spelar ingen roll. Finns det ingen begagnatmarknad finns igen nybilsmarknad heller. Alla Saabbilar som rullar på våra vägar är bra för Saab. 🙂

  Sen finns det som du säger väldigt mycket nihilister som så fort de ser ordet Saab i media ska spela allan och kommentera negativt så man spyr. De dessa människor saknar är det vi Saabarbetare har mest av. Självförtroende, samhörighetskänsla och positivt tänkande.

  • februari 1, 2012 kl. 16:04

   Ja, men det är ju just det jag säger Niclas.. SAABar är inte för dyra, de kostar det dom skall,, för det är en bil som ligger i det segmentet, och jämförelse med konkurenter som är likvärdiga så är SAABen helt plötsligt billig.. Men, för min plånbok och för många för mig så blir det en dyr bil, men varför skall jag ha en ny ”Lyxbil/sportbil”?? Men jag anser ändå att vi bygger världens bästa bil, även om den delar en del med ”äckel OPEL”.. Men det spelar ingen roll för den är byggd med kärlek, och kvalité av kvalitéts medvetna människor 😉
   och självklart håller jag med dig i det övriga du skriver i din kommentar..

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: