Hem > politik > Bättre att slå ett bollträ i huvet på mig…

Bättre att slå ett bollträ i huvet på mig…

Tittade lite som hastigast på gårdagens debatt i svt. Det handlade bla om vårdskandalen och det som utspelar sig kring den tex företag som gör vinster som går till ägarna medans vården blir sämre. Jag tyckte att framförallt att Thaher Pelaseyed (V) och Veronica Palm (S) gjorde ett mycket bra intryck i debatten, medans de borgliga representanterna bara gjorde mig upprörd. Barbro Westholm (FP), menade på att alla egentligen är överens så det var onödigt att debattera frågan. Ingen tycker att detta är bra. En representant från kristdemokratisk ungdom, som jag inte ens bemödade mig att lägga på minnet va han hette.. Sa att det var bra och att man måste räkna med att de privata företagen måste gå med vinst, och att det inte var nått att hänga upp sig på.

Man pratade om friheten att få välja och att det är bra med konkurens. Jag tolkar det som att de som styr ser problemen, men att det är viktigare med att ha en valfrihet, du får välja själv när du blir gammal om du vill ligga med liggsår och i egen avföring, antingen i kommunalt styrt eller i privat regi.. Min slutsats av de borgerligas resonemang..

Det som gjorde allra mest intryck på mig i går var en äldre kvinna på 73 år, som sa att hon är livrädd för att bli så dålig att hon inte kan klara sig själv utan bli tvungen att tas om hand på en vård inrättning. ”Då är det bättre att man tar ett bollträ och slår i skallen på mig”..  Hon nämnde också att hon vart med i Debatt tidigare, för 5 år sedan.. Och då pratade man om vanvården inom de kommunala vårdinträttningarna och missförhållanden där. Så detta var inget nytt och inget speciellt för de privata utan det är samma överallt.

Så är det naturligtvis, men eftersom försämringar gjorts de senaste 15- 20 åren med besparingar i offentlig sektor så är det väl klart att det måste ge resultat. Försämringarna har öppnat upp för de privata,de har kunnat ta över en massa, så att de hårt pressade kommunala har kunnat balansera om sina resurser.. Detta kan man även se tendenser i när det gäller skolan, hårt prövade skolor som saknar resurser öppnar upp för den privata marknaden.

Socialdemokraternas sanering av finanserna under senare del av 90 talet. En liberalare syn av samma socialdemokrater på bemanningspersonal  och visstidare så tidigt som 1991 och ytterligare en förenkling till detta av borgerlig regering 1993 har lagt grunden till det vi ser idag. Den privata marknaden skor sig och utnyttjar människor på ett sätt som man för 30 år sedan hade en vission om att det skulle vara utrotat, eller rättare det fanns inget sådant utnyttjande för 30 år sedan och man trodde väl för allt i världen att detta inte skulle kunna uppstå. Men samtidigt så blir det heller inte så värst mycket bättre inom den offentliga sektorn, utan dagens regering gör saker som fortsätter att gynna den privata marknaden. Tex i stället för att satsa pengar, så sparar man och väljer att betala mer pengar på en stats skuld som är ganska låg jämförelsevis. 2010 var skulden 34,8% av bnp, att jämföras med 1998 då skulden var 72% av bnp.. Vi har en god ekonomi och en bra tillväxt.. Mycket bättre under vår regi än socialdemokraternas.. Vi har förvaltat vårt mandat väl tycker Anders Borg (M). Men till vilket pris ?

Kategorier:politik
  1. Hansson
    november 18, 2011 kl. 12:23

    Det är skrämmande, jag kollade på debatten i SVT igår och mådde illa när den gamla goa tanten hellre ville att hennes barn skulle slå ihjäl henne med ett bollträ istället för att hon skall hamna på vårhem…

    Jag hoppas verkligen inte att jag skall behöva uppmana mina barn att göra det samma när jag blir till åren, nej man får hoppas att man är frisk så länge det går och sedan dör knall fall….

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: