Hem > SAAB > Förlåt Robert, för mina dumma tankar..

Förlåt Robert, för mina dumma tankar..


Jag tar tillbaka allt ont och allt dumt jag skrivit och tänkt om Robert Collin, Aftonbladets motorjournalist. Jag skrev för ett tag sedan att jag tvivlade på honom angående hans påstående om att SAAB rekonstruktören Lofalk körde bakom ryggen på Victor Muller, och hade en dold agenda. Hans påståenden var sådana att de smutskastade den store hjälten och advokaten Guy Lofalk. Jag ville inte tro på detta utan trodde i min enfald att Robert Collin sprang med osanningar och rent förb.. förtal.

https://baeckstrom.wordpress.com/2011/10/08/vad-tusan-ar-det-som-hander/

Nu vet jag bättre, Lofalk har inte haft rent mjöl i påsen. Collin hade uppenbarligen rätt. Robert Collin sa för ungefär tio dagar sedan att han inte trodde på att GM skulle godkänna en affär där Kina köper hela SAAB. Robert hade rätt igen. Nu läser jag i aftonbladet och även hör hans ljuva stämma i radion, där han förklarar hur han tror att det kommer att gå. Och jag tror att Robert återigen får rätt. Enligt Robert Collin så säger han lite ödmjukt att han haft rätt hela tiden, och kommer fortsätta att ha det.

Jag hoppas överallt annat i världen att Robert Collin kan förlåta mig mina dumma tankar om honom. Jag var vilseledd och trodde att Guy Lofalk var på vår sida..

Ju mer SAAB resan går, så blir jag mer o mer frälst i vår räddare, Victor Muller. Man talar om honom som en person som brukar skapa någon form av ”sekt” kring honom själv. Jag vet att många tycker att Victor är en person som borde avlägsnas från sverige och SAAB snarast. Och att han är en lurendrejare av rang. Jag har också hört att vi är ganska inskränkta, vi som jobbar på SAAB och har en övertro på denne bluffmakare.

Jag vill härmed erkänna att även jag från och med nu öppet, förklarar mig som en i skaran av Mullers ”sekt”. Victor Muller är en person med en sådan energi och kämpar vilja håller liv i nått han tror på, som egentligen inte borde vara vid liv vid det här laget.

Jag är inte förvånad och jag känner heller inte paniken eller tomheten som skulle kunnat finnas efter gårdagens besked från GM att förvägra Kina köpa hela SAAB. Jag tog aldrig ut nått i förskott, utan var ”försiktigt optimistisk”. Nu sprack det, och tyvärr hade media målat upp en bild att affären redan var klar.. Men det var den ju inte, och jag kan inte fatta att man gick ut så hårt med att det var det. Det var ju bara en avsiktsförklaring.. Så här har jag skrivit tidigare..  https://baeckstrom.wordpress.com/2011/10/29/det-reder-sig/

Hörde en viss advokat och kristdemokrat på radion i morse. Han sa att det bästa för SAAB nu, är att det går i konkurs. Det har denne advokat och kristdemokrat sagt i 3 års tid. han påstår att skulle det gå i konkurs skulle konkursförvaltaren kunna sälja hela rasket till Kina. Men.. Ok, jag är ingen jurist med specialitet på konkurser och sånt. Men jag har läst att vid en konkurs så försvinner till en början varumärket som ägas av Scania och SAAB AB. Han påstod nått om att licenserna som man har på de modeller som tillverkas i dag skulle gå att sälja vid en konkurs. Som sagt jag är ingen jurist, men det låter ju helt otroligt om GM skulle tillåta att deras licenser helt plötsligt skulle vara säljbara  för att ett företag som har avtal med dom går i konkurs.??

Så här säger Jonas Fröberg SVD. Saab köper sin teknik av GM. Bakgrunden är att GM redan 2005 samlade all global teknikutveckling i ett särskilt bolag i USA: Global Technology Operations. Alla GM:s varumärken som Saab, Opel eller Buick fick sedan, något förenklat, tillverka bilar på licens därifrån. När Saab såldes fick nya ägaren Spyker betala dyrt för den licensen.

Och så är det ju, men hur skulle det då kunna vara möjligt för en konkursförvaltare att sälja utan att GM får säga sitt? Ja, jag vet inte men tydligen vet en viss advokat hur det funkar,, kan så vara.?

Men jag känner just nu ingen oro, jag visste att det var långt kvar och att mycket kan hända. Nu blir det nya förhandlingar och Victor Muller tar nya tag.

Föresten så hörde jag den nya näringsministern på radion idag, jag tyckte väldigt lite om den gamla. Och jag känner att jag tycker nog lika lite om den nya.. 

Så, förlåt mig Robert Collin, du är bäst.. Och Victor Muller, min tro är större än någonsin.. gör mig inte besviken..

Kategorier:SAAB
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: