Hem > SAAB > Det reder sig..

Det reder sig..

Har en vän som heter Martin.. eller arbetskompis eller kollega,, jag anser att det är en vän, men frågan är om det är ömsesidigt? Eftersom jag inte är riktigt säker kanske det är dumt att hänga ut Martin som en vän i en blogg, så vi säger kollega istället,, ja så gör vi.. Börjar om från början..

Jag har en kollega på SAAB som heter Martin, Martin har hela tiden sagt till mig att ”det reder sig”.. När man har varit lite nere över alla SAAB turer, så har jag ringt till Martin, och genast så har man blivit på ett mycket bättre humör, och allt har sett mycket ljusare ut, ”det ordnar sig”..

Martin har hela tiden haft en positiv tro på SAAB, och hur framtiden kommer att te sig.. Det är för mycket som kommer gå förlorat om SAAB upphör att existera, finns ingen som satsat pengar som kan låta det gå i graven, ”det här är inga problem, det löser sig”.

Jag har haft en hel del upp och ner det senaste halvåret, jag har inte alltid varit så säker som Martin. Men han haft rätt hittills. Så det är väl bara att stämma upp, och hålla med, ”det reder sig”.

Nu skall vi fundera lite kring vad som hänt, det firas och en massa folk är lättade i media osv. Men… det är en lååång resa kvar, glöm inte det. Pang Da och Youngman har gjort en avsikts förklaring, i den avsikts förklaringen har man kommit överens om att köpa hela SAAB automobil för ca 940 miljoner kronor.

Avsikts förklaringen är just vad det heter, man har för avsikt att göra en affär, om allt blir som man vill och alla berörda går med på det.. Avsiktsförklaringen är inte bindande och kan upplösas när som helst.. Jag antar att alla kontrakten som Muller skrev på gentemot GM måste skrivas om, det var ungefär 82 eller 83 stycken dokument, är det så att Kineserna tycker de kontrakten är ok, eller vill man förändra dessa, vad säger GM om det,, osv.

Som sagt Kinesiska staten och myndigheten NDRC skall säga sitt, svenska staten och riksgälden skall säga sitt, europeiska investeringsbanken EIB skall säga sitt och framför allt General motors. GM äger licensen på det SAAB tillverkar idag, GM utvecklade de modeller och de har även aktier i SAAB. Aktierna var ju såkallade preferens aktier, vilka egentligen är av en sådan art att de inte ger någon bestämmande rätt, utan bara en viss avkastning om det skulle gå bra för SAAB. Men som sagt GM äger våra produkter, det får vi inte glömma,, visserligen bygger våra produkter på ”gammal teknik” så man kan ju tycka att det inte skulle ha betydelse, men men..

Det fanns Kineser i kulisserna när GM skulle sälja SAAB, men GM ville inte sälja till Kina, det var man mycket tydliga med. Frågan är hur det blir nu?

Helt klart, vi har en mycket bättre situation idag än för en vecka sedan, det måste man ju ändå medge, men på måndag kommer ett nytt hinder som måste passeras, borgenärs sammanträde.. där träffas de som har fordringar på SAAB tillsammans med tingsrätten och SAAB,s rekonstruktör samt SAAB företrädare, där kommer man överens om rekonstruktionen skall få fortsätta. Troligen kommer fram till att den skall det,, men om inte, kan det bli bekymmer med kronofogden och konkurs ansökningar som ligger vilande.

Sedan vet jag inte vad Kinesiskt helägande innebär i framtiden, men vad har man för val?

Jag vill inte jubla än, jag tycker inte att det finns nått att fira än.. men på rätt väg det är det, (jag är lite ledsen för att Victor Muller måste bort och att uppenbarligen har de som ville manövrera bort honom lyckats, det tycker jag är surt, för utan Victor hade vi vart borta för ca två år sedan). Och jag vill hoppas på att vi inte får ett sånt där nedslående besked om fjorton dagar att Kineserna upplöser sin avsiktsföklaring.. kommer ihåg tomheten när Koenigsegg gjorde det för två år sedan…

Men som sagt ”Det reder sig”

Kategorier:SAAB
  1. Martin collander
    oktober 29, 2011 kl. 21:10

    Klart vi är vänner=)

  1. november 8, 2011 kl. 14:55

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: