Hem > SAAB > Jodå, det är klart man är glad.

Jodå, det är klart man är glad.

Kork smäll och porlande av champange.. och ett stort muntert HOVRÄTTEN SÄGER JA!!

Korksmällen och porlandet kom från en mobiltelefon, en person som jag höll truckutbildning för hade detta ljud som signal för SMS.  Och meddelandet kom hemmifrån där personens äkta hälft hade följt nyheterna och skickat SMS att SAAB får rekonstruktion. Visst är det glädjande och det känns mycket bra, för nu blir det en andhämtning, den som behövs för att Kina affären förhoppningsvis skall bli av.

Men framförallt så blokeras kronofogdens utmätningar och de inlämnade konkursansökningarna. Och SAAB får nu möjlighet att med hjälp av statlig lönegaranti betala ut lön till de anställda.

Jodå, nu pustas det ut, och UNIONENS lokala ordförande skriker i korridorerna talar hon om för media.. (Hon som var positiv i radion till att hennes förbundsfolk begärt SAAB i konkurs). Undrar om det blir tårta nu??

Jo jag gläds och de jag pratat med är också mycket positiva. Frågan man kan ställa sig är vad händer nu?

Om man försöker titta på detta lite objektivt, lite från sidan.. Jo, en inte enig hovrätt beslutade att slå tingsrätten på fingrarna och bevilja SAAB rekonstruktion. Rekonstruktionen går nu tillbaka till tingsrätten och de får i uppdrag att bevaka, och ev avbryta om de ser att det barkar åt skogen, första borgenssammanträdet skall man ha 31 oktober, alltså tingsrätten kan när som helst gå in och avbryta, Saab kan då överklaga och då går det åter till hovrätten.

Man meddelade i dag också från tingsrätten att Advokat Guy Lofalk skall sköta rekonstruktionen, det var den advokat SAAB ville ha. Guy Lofalk skötte rekonstruktionen förra gången, för två år sedan. Företaget kommer att skötas precis som förrut, av företagsledningen, men ”företagsdoktorn” advokat Lofalk kommer att vid sidan jobba med att hitta saker som gör att företaget kan gå ur rekonstruktionen som ett friskt bolag.

Och det är klart tittar man på hur det gick förra gången så innebar det effektiviseringar och uppsägningar. SAAB har deklarerat i dag att det inte är omöjligt att det blir så nu med. Men frågan är, klarar vi att gå ner i personal med tanke på att vi haft en del bemanning och visstidsanställda inne när vi producerade bilar på halvfart.

Förhoppningen jag har, är nog mest att rekonstruktionen är egentligen bara en åtgärd som var tvungen för att affärerna med kina inte hunnit bli klara och att man stod inför ett faktum.. Men visst är det klart att man kan ju inte missköta regelverket, utan nått kommer säkert hända, undrar bara vad?

Men i vilket fall som helst så ser det ändå ut som en möjlighet och hovrätten hade aldrig beslutat som de gjorde om det inte finns en chans..

Kristdemokraten och den kände konkursadvokaten Rolf Åbjörnsson, talar om i media idag, att det spelar ingen roll att det blir rekonstruktion. Det är kört i allafall, det blir konkurs. Det är bara  ett sätt att förlänga det hela några veckor. Kristdemokraten och advokaten Rolf Åbjörnsson, tycker heller inte om advokat Guy Lofalk. Kristdemokraten och advokaten Rolf Åbjörnsson var sur förra gången vi hade rekonstruktion, han hade räknat med att han skulle få bli rekonstruktör och talade om i media att advokat Lofalk var ett enda stort misslyckande som aldrig lyckats med något i hela sitt liv.. Kristdemokraten och advokaten Rolf Åbjörnsson företrädde återförsäljarna sist gång..

Jo, idag pustar vi ut, lite.. och vi får pengar på våra lönekonton inom kort. Vad som händer sedan, återstår att se.. Precis som det gjort de senaste halvåret..

Kategorier:SAAB
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: