Hem > Vänersborgs kommun > Se där ja, där kom den igen då..

Se där ja, där kom den igen då..

I morgon är det dags igen för Barn och ungdomsnämnden i Vänersborg att ha möte. Juni mötet ställdes in, beslut från presidiet. Vi hade tydligen inget att diskutera och så ville man väl spara in pengar,, Tror personligen att det handlar  om att få ihop ekonomin, då vår nämnd är en nämnd med två vice ordföranden… Och dom har fasta arvoden, kan ju tycka att skall man spara pengar så kan man väl plocka bort en vice ordförande,, är ju lite onödigt enligt mig. Nä, då ställer vi in ett möte i stället och så drar vi in fikat till kaffet… (jag är lite sarkastisk, i ärlighetens namn jag skiter i både kaffet och bullarna, jag kan allt betala för mig själv om jag vill ha).

Jo, känns ju lite spännande att vi har detta möte i morgon, då jag själv har haft mina tankar på annat håll de senaste veckorna, som dom som brukar titta in här säkert har märkt. Och huvet är nog fortfarande kvar till största delen i Trollhättan och Stallbacka bilfabrik. Jag måste försöka att fokusera även på mitt uppdrag som Vänsterpartistisk representant i en av kommunens viktigaste nämnder.

Det jag förstår nu är ett par saker som kommer att behandlas, Arenan…. Ja, då var det dags igen.. Arena Vänersborg, (rysningar och ståpäls).. Det verkar som att det inte går ihop, Igen.. Tidigare i år fick vi klart för oss att det inte skulle gå ihop, så vi var tvungna att begära tillbaka 6 miljoner som tidigare år gått tillbaka från nämnden till kommunstyrelsen, samt ytterligare miljoner till advokat kostnader, till advokaterna som jobbar med att försöka få ut ersättning från byggföretaget som man anser fördyrade hela spektaklet och även jobbar med att få Länsförsäkringar att pröjsa ut försäkringspengar på takraset. Dom (advokaterna) hade redan kostat typ 5 miljoner,,

Nu kommer det ett extra utskick i dagarna som eventuellt kommer att tas upp i morgon om ordförande tycker att det är nått att ta upp i nämnden??

6 miljoner höjning av ram till i driften, samt engångskostnad 2,5 miljoner i advokatkostnader.. Jag känner mig mycket osäker vad det innebär, men troligen handlar det om att man vill höja ramen för kostnaden, då den idag ligger på nånstans, 20 miljoner i driftskonstnad o kapitaltjänster, och det räckte ju inte så upp med den på 6 miljoner till.. Jag förstår inte om det är redan beslutade pengar man pratar om, de i våras. Eller om det är att man vill ha ytterligare 6 miljoner, men det ger sig väl i morgon, kanske eventuellt..Och när det gäller advokaterna så vette tusan hur länge dom skall ligga och belasta kommunens konto.. Den Moderata ordföranden talade om vid ett möte att advokaterna skulle generera STORA pengar tillbaka till kommunen,, fast jag vet inte, känns just nu som att det kommer att sluta plus minus noll om man nu överhuvudtaget kan få tillbaka några pengar.

Jag känner mig så trött och anti.. Alltså vi håller på och lägger på ishallen miljoners och åter miljoners, både i drift och för att den skall bli ”färdigbyggd”. Men samtidigt tittar kommunen på hur man skall få ihop budgetten för skolorna och lärandet, och i det består det att lägga ner landsbyggdsskolor, för de kostar för mycket??

När man vill begära mer pengar typ 20 miljoner som vi i Vänsterpartiet gjorde, alltså vi ville att nämnden skulle begära av kommunstyrelsen 20 miljoner i extra anslag för att det skulle gå till skolorna i form av personalhöjande åtgärder som skulle kunna skapa mindre klasser/barngrupper, men då var vi orealistiska.. http://baeckstrom.wordpress.com/2011/04/20/2o-miljoner-fa…19-mer-rimligt/

Jag har sagt det förut, jag ville aldrig ha någon arena, mest juste hade vart om man haft en folkomröstning, innan beslutet togs. Skiten kommer att kosta, och den kommer att kosta mycket pengar i ca 30-35 år. Jag pratade med en förtvivlad förälder för ett par veckor sedan, som har sina barn i en nedläggningshotad skola, och åter igen så kommer det upp, Arenan och kostnaderna ställt emot deras barns skolgång, utsatta föräldrar ser det så. Även om dom som bestämmer påstår att det är olika budgettar, olika pengahögar, så till syven o sist så är det likväl samma penga hög som allt tas ifrån för att delas upp i de mindre olika högarna.. Och när det gäller Arenan så finns det inga hinder, där kan man begära hur mycket som helst, men skolorna? Nej, det går inte det.. fattar inte?!?! Blir bara frustrerad.

Och så snackar man om att Vänsterpartiet är bara emot, och någon påstår att folk skrattar åt oss och vi inte är trovärdiga… Ok, då skratta gärna åt mig, men det skiter jag faktiskt i. Så länge vi skall hålla på och läka Arenans nedbantade kostnader till de verkliga kostnaderna, samtidigt som vi skall lägga ner småskolorna på landsbyggden för att på nått sätt centralisera hela kokarongen i några få skolor i Vänersborgstätort.. För att pengarna inte räcker till. Jag kommer aldrig att ändra uppfattning, kommer alltid att vara emot..  Arenan är nått jag aldrig ville ha och många med mig. Men lärare, förskolelärare, barnskötare och fritidspedagoger det vill vi ha. Och jag lägger hellre kommunens pengar på det än Arenan.. Arenan kan nån annan ta hand om, sälj skräpet.. och låt inte den gå ut över våra barn, som har rätt till en bra skolgång.. Oavsett var man bor..

Kategorier:Vänersborgs kommun
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: