Hem > Uncategorized > Nu går skam på torra land.

Nu går skam på torra land.

Nu går skam på torra land.. men jag är inte förvånad. Miljöpartiet har börjat förhandla med alliansen och sossarna förklarar genom Jämtin, att man kan tänka sig ett samarbete med folkpartiet och Centern nästa val..

Att Miljöpartiet gör som dom gör, är något som dom gjort förr, och skall sanningen fram så är dom ett borgerligt parti, mer än ett vänsterparti. Hörde även nån Centerpartist (tror det var någon av partiledar kandidaterna) som uttalade sig om att det fanns en stor chans till ett samarbete med MP då de ligger varandra ganska nära. Göran Persson hade även på sin tid bekymmer med MP, han förklarar även i sin bok att de inte gick att lita på, utan sprang gärna över blockgränsen och gjorde upp. Nu har man nya språkrör, med antagligen nya ideér och nya ambitioner, MP har ju alltid vart sugna på att finnas med och få ministerposter till varje pris..

Miljöpartiet, vi skall inte glömma bort vem som startade partiet, avhoppade folkpartister. Klart det är ett borgerligt parti, det är ju ganska uppenbart, och man har ju fått ett fin fint läge nu, för när SD kom in i bilden så blir ju det angeläget för alliansen att komma överens med nått annat parti, och då blir det öppet för MP. Man kan ju tycka lite grann att efter det som sades och det som var ”rödgrönt samarbete” att det skulle finnas lite moral och respekt och att hade man ändå en överenskommelse med de på vänstersidan borde man på nått sätt hålla sig där .. men inte MP, för dom påstår sig vara blocklösa..

Expressen kunde härom dagen presentera siffror som visar att sex av tio förtroendevalda S-politiker i hela landet varnar för ett nytt rödgrönt samarbete.
Bara 18 procent av de drygt 1 000 tillfrågade S-politikerna vill se ett sådant inför valet 2014. Carin Jämtin socialdemokraternas partisekreterare, säger att hon inte är förvånad, och att deras nya partiordförande också insett att ”rödgrönt” samarbete skadade mer än gjorde nytta för socialdemokraterna, det var svårt att nå ut med sin politik. Carin Jämtin öppnar upp för samarbete med andra partier, utom SD. Men säger att ett samarbete med moderater inte skulle vara så troligt, men Folkpartiet och Centern skulle kunna vara en möjlighet som hon ser det.

Och ja,, centern har man ”Kohandlat” med förr. Och folkpartiet har man ju haft mycket samarbete med under Ingvar Carlssons tid. Det var ju tillockmed så att Kjell-Olof Feldt fick nått (om jag inte minns fel) hedersomnämnande eller hedersmedlemskap typ, i folkpartiet när han slutade som minister för socialdemokraterna, dom va jätte bundisar, han och Westerberg…

Så som sagt jag blir inte förvånad, med tycker inte om det,,,.. 😦

Kategorier:Uncategorized
 1. Kamrat Bronstein
  augusti 22, 2011 kl. 19:18

  Det är väl som i Vänersborg. Här går också miljöpartisterna runt och kuckilurar med moderaterna. MP har inga principer – de är beredda att sälja sin själ för att rädda några träd…
  Även här är några av ”ledarna”, t ex P Sjödahl, gamla borgare.

 2. augusti 22, 2011 kl. 19:49

  Vi har ju sett tendenser till ett blå-grönt samarbete i Vänersborg, där MP har släppt principiellt viktiga frågor och ställt upp för Moderaterna.
  Jag tror dessutom att somliga miljöpartister tycker om att ses och höras och inte så lite karriärsugna.

 1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: