Hem > Uncategorized > 不喜欢摄影记者

不喜欢摄影记者

I dag hade vi kineser på besök i bilfabriken i Trollhättan. Representanter från kinesiska biltillverkaren Hawtai. Vår egen bilfabrik och Hawtai har kommit överens om att Hawtai skall bli delägare i vår lilla fabrik. Nu kan man ju fundera lite kring turerna..Några som har intressen i företaget skall godkänna det hela först (riksgälden, regeringen, EIB, GM, kinesiska staten).

 Antonov, rysk bankman får inte (eller rättare får inte än) komma in som delägare för vissa som har intresse i fabriken, typ EIB. man har hållt på och ältat fram o tillbaka i flera veckor.. riksgälden har sagt ja, inga problem med Antonov, Maud Olofsson avvaktar.. avvaktar svar från EIB, som fortfarande inte bestämt sig, viktigt att Maud inte äventyrar skattebetalarnas pengar. Hmmmm, Hawtai säjer man att man skall skynda på med, (ett meddelande från EIB som jag läste i nån tidning). Varför skulle det gå fortare med kineserna??

Någon hade letat rätt på negativa saker att skriva (naturligtvis) det är sånt som säljer, Hawtai har knytningar till kinesiska maffian.. Hawtai tjänar pengar på kolgruvor och använder barnarbetare.. Hawtai ljuger om hur mycket bilar de producerat osv, osv.. F-n lägg ner, orkar inte med alla förb…. journalister som hela tiden skall trycka ner och hitta på saker för att dom tror sig veta.. experter etc.. blir så trött..

I morse när jag kom till jobbet, jagades jag in till snurrgrinden av en hysteriskt klickande fotograf, som hela tiden försökte få mig att säga nått och titta in i kameran,, skulle inte tro det..  kände mest för att be honom dra nånstans… men väluppfostrad som jag är sa jag inget, bara ett nej tack. och skyndade mig in.

Nu skall vi tro på framtiden, kunde bara Antonov göra sig av med EIB lånet och lösa ut GM.. så skulle antagligen saker gå mycket lättare. Och kunde regeringen lägga ner sin passitivitet och försöka göra nått för att bidra till att bevara industrin i Sverige, så skulle oxå det göra att det kunde gå lättare.

När volvo köptes upp av Geely, så skrevs en liten lathund till kinesiska i personal bladet ”Kvasten” (”Kvasten” skrivs av ett antal arbetare på Volvo och inte av ledningen). Tänkte att detta kanske är nått man kan få nytta av själv nu då.. Fast det riktar sig mest till chefer…

Högre chefer:

– Det finns alltid droppar att vrida ur den

handduken som man tror är torr.

– Gan gan de mao jin li, hai you yi dian

shui.

– Jag har alltid beundrat ert system. Hur

kan jag gå med i partiet?

Yi zhir dao xian zai, wo zan shang nin

men de xi tong. Wo zemme hui zan ja?

Lägre chefer:

– Ja, som ni befaller.

– Shi!

– Jag tycker samma sak som min chef.

– Wo gen wo de lau ban shuo de hua

wan chuan dou tong yi le.

– Det är arbetarnas fel.

– Gong zuo zhe you zuo.

Alla vi andra:

– Behandla oss med respekt så gör vi ett

bra jobb.

– Zun jing hau, gong zuo hau.

😉

Kategorier:Uncategorized
  1. Lars Henriksson
    juni 14, 2011 kl. 13:49

    Jag avundas verkligen inte er på Saab men det var kul att se någon i Trollhättan snappat upp vad vi skrivit i Kvasten. Kanske vi får gå på gemensamma språkkurser snart…

    Lars Henriksson, skribent i Kvasten

  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: